Tysk diplomat anholdt i Brasilien for drab på sin mand

Retsmedicinsk rapport tyder på vold og modsiger tysk konsuls forklaring om, at hans mand døde i faldulykke.

Brasiliansk politi har anholdt en tysk diplomat, der er mistænkt for drab på sin belgiske mand i deres fælles hjem i Rio de Janeiro.

Anholdelsen fandt sted lørdag, oplyser politiet.

Tyskeren, der er konsul ved det tyske konsulat i Rio de Janeiro, har forklaret til brasiliansk politi, at hans mand var blevet syg fredag aften. Angiveligt kollapsede manden, slog hovedet og døde af slaget.

Men en retsmedicinsk undersøgelse af liget og af parrets lejlighed har afsløret, at den afdøde belgier havde været udsat for grov vold, meddeler politiet.

- Den version af begivenhederne, som konsulen har givet, om at offeret faldt, hænger ikke sammen med konklusionerne i retsmedicinerens rapport, meddeler politiet i Rio de Janeiro.

Den afdøde ægtefælle havde sår og mærker på overkroppen og andre steder. Der var blandt andet tegn på, at han var blevet trampet på, skriver politiet på sociale medier.

Der er også fundet noget, der kan være blodpletter, i parrets lejlighed.

Ifølge brasilianske medier forsøgte tyskeren at gøre rent på gerningsstedet, inden politiet ankom. Derpå sagde han til betjentene, at hans mand havde drukket tæt og taget sovepiller.

De to mænd har været gift i 20 år.

Den anholdte tyske konsul har ikke diplomatisk immunitet, skriver brasilianske medier. Det skyldes sagens alvor. Det var ikke umiddelbart muligt at få bekræftet spørgsmålet om tyskerens immunitet fra politiet.

Tyske myndigheder har endnu ikke kommenteret sagen.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.