Tysk kansler håber på nye energiaftaler i Mellemøsten

Med rejse til Saudi-Arabien bliver Scholz en af de regeringschefer, som besøger omstridt kronprins.

Med besøg i Saudi-Arabien bliver forbundskansler Olaf Scholz en af de regeringschefer, som har ændret kurs i forhold til landets kronprins. <i>Kay Nietfeld/Ritzau Scanpix</i>

Med besøg i Saudi-Arabien bliver forbundskansler Olaf Scholz en af de regeringschefer, som har ændret kurs i forhold til landets kronprins. Kay Nietfeld/Ritzau Scanpix

Tyskland har brug for hurtigt at sikre sig nye energileverancer inden vinteren sætter ind.

Forbundskansler Olaf Scholz indleder derfor i denne uge en rundrejse i Mellemøsten - blandt andet til Saudi-Arabien for at mødes med landets omstridte kronprins Mohammed bin Salman.

Det oplyser en talsmand for den tyske forbundsregering.

Scholz besøger også De Forende Arabiske Emirater i håb om at sikre sig aftaler om køb af flydende gas efter nedlukningen af gasledningen Nord Stream 1 fra Rusland til Tyskland.

Med besøget i Saudi-Arabien bliver Scholz en af de regeringschefer, som har ændret kurs i forhold til landets kronprins, som ifølge blandt andet amerikanske efterretningstjenester var den øverste ansvarlige for det makabre drab på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i 2018.

Olaf Scholz kommer til Saudi-Arabien i spidsen for en større delegation lørdag, meddeler kanslerens talsmand, Steffen Hebestreit.

Den tyske delegation rejser videre til Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

- Gasudbuddet breder sig stille og roligt ud, og regeringen er permanent i tale med flere lande. Også nationer på den arabiske halvø, sagde Tysklands finansminister, Robert Habeck, mandag på et pressemøde i Lubmin i det nordøstlige Tyskland.

Robert Habeck tilføjede, at Tyskland også er i kontakt med afrikanske lande om energiaftaler.

- På den måde kan vi få lukket det hul, som Russisk gas har revet op, sagde han.

Tyskland har allerede aftaler været i forhandlinger med Qatar omkring leveringer af flydende gas. Der er imidlertid ikke set nogen fremskridt i de forhandlinger, skriver Bloomberg News.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.