Ukraine afviser at stå bag angreb inde i Rusland

Talsmand for Ukraines nationale sikkerhedsråd siger, at det ukrainske militær ikke angreb russisk by.

En repræsentant for Ukraines nationale sikkerhedsråd, Oleksij Danilov, sagde fredag aften, at det ikke er det ukrainske militær, som står bag et angreb på russisk territorium.

Tidligere fredag ville det ukrainske udenrigsministerium hverken dementere eller bekræfte, at det stod bag det øjensynlige angreb.

Det er første gang under konflikten, at der har været rapporter om et muligt ukrainsk angreb inde i Rusland.

En guvernør fortalte fredag, at et oliedepot i den russiske by Belgorod stod i brand efter et ukrainsk angreb udført af to helikoptere. Byen ligger omkring 40 kilometer fra grænsen til Rusland.

- Af en eller anden grund siger de, at vi gjorde det, men i henhold til vores oplysninger er dette ikke i overensstemmelse med virkeligheden, siger Danilov.

- Ukraine er for øjeblikket i gang med en defensiv operation mod russisk aggression på Ukraines territorium, og det betyder ikke, at Ukraine er ansvarlig for hver katastrofe på russisk territorium, siger han.

Tidligere sagde Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, at præsident Vladimir Putin var blevet orienteret om episoden. Peskov sagde, at angrebet kunne undergrave fredsforhandlinger mellem Moskva og Kyiv.

Nogle ukrainske kommentatorer har ifølge The Guardian antydet, at angrebet i virkeligheden kunne være en russisk "false flag"-operation - en mission, der har til formål at skjule, hvem der reelt står bag.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden