Ukraine har ramt mere end 400 mål med langtrækkende raketter

USA afsætter yderligere fem milliarder til avancerede våben til Ukraine, der rammer stadig flere russiske mål.

Ukraine har stor succes med at bruge langtrækkende raketter mod russiske mål. Ukraine har nu ramt over 400 russiske mål med det særlige Himars-raketsystem, siger USA general Mark Milley. <i>Boris Roessler/Ritzau Scanpix</i>

Ukraine har stor succes med at bruge langtrækkende raketter mod russiske mål. Ukraine har nu ramt over 400 russiske mål med det særlige Himars-raketsystem, siger USA general Mark Milley. Boris Roessler/Ritzau Scanpix

Ukraine har ramt mere end 400 russiske mål med de langtrækkende amerikanske Himars-raketsystemer.

Sådan lyder det fra amerikanske forsvarschef og øverste general, Mark Milley. Sammen med forsvarsminister Morten Bødskov (S), var Mark Milley torsdag blandt deltagerne ved et møde for de lande, der støtter Ukraine.

- Vi ser reelle og målbare fremskridt for Ukraine med brugen af disse systemer. Ukrainere har ramt mere end 400 mål med Himars, og de har haft en ødelæggende effekt, siger Mark Milley ifølge Reuters.

På mødet, der foregik på den tyske Ramstein-base, blev det samtidig offentliggjort, at USA vil afsætte yderligere fem milliarder kroner til Ukraine.

Ifølge den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, skal pengene gå til mere ammunition, militære køretøjer og anti-tank-systemer.

Dermed øger USA igen støtten til Ukraine. USA har i forvejen givet mere end 70 milliarder kroner i støtte til den ukrainske regering, siden Ruslands invasion i februar.

- Vi skal understøtte Ukraines modige forsvarere på lang sigt, siger Lloyd Austin ifølge Reuters.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) ser donationerne som en forlængelse af den konference, der blev holdt i Danmark i august.

Morten Bødskov ønsker ikke at oplyse, om Danmark også har sat nye penge eller våben af til Ukraine i forbindelse med mødet på Ramstein-basen torsdag, men siger:

- Danmark er et omdrejningspunkt for donationer til Ukraine nu, fordi vi lavede den store donorkonference i København sammen med Ukraine og Storbritannien. Der er ingen tvivl om, at fokuset på fælles donationer til våbenindkøb, træning og minerydning bliver der arbejdet videre med nu, siger Morten Bødskov.

Danmark har både bidraget til at træne ukrainske soldater i Storbritannien og Ukraine. Den danske forsvarsminister har desuden åbnet for, at ukrainske soldater fremover måske også kan trænes på dansk jord.

Spørgsmål: Har du haft lejlighed til at diskutere det i dag, og har Ukraine udtrykt ønske om at gøre brug af tilbuddet?

- Danmark vil være en central aktør, også når det gælder træning. Vi bidrager med 130 instruktører i Storbritannien her i efteråret, og vi har været i dialog med ukrainerne om at træne den militære ledelse i Ukraine.

- Vi har også været i dialog med dem om træning af mineryddere. Og vi har tilbudt dem, at vi gerne vil hjælpe dem med at opbygge et ukrainsk hjemmeværn, ligesom vi har i Danmark. Tilbuddet er åbent, og vi er i dialog, siger Morten Bødskov.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.