Ukraine melder om fremskridt på slagmarken og får besøg af USA

Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, tilbragte torsdag mere end to timer med Volodymyr Zelenskyj.

USA's udenrigsminister, Antony Blinken (til højre), ser tegn på, at Ukraine har haft held med modoffensiv flere steder. <i>Ukrainian Presidential Press Ser/Reuters</i>

USA's udenrigsminister, Antony Blinken (til højre), ser tegn på, at Ukraine har haft held med modoffensiv flere steder. Ukrainian Presidential Press Ser/Reuters

Ukraine hævder torsdag, at landets styrker har haft flere militære gennembrud rundtom i det krigsramte land.

Det sker, samtidig med at den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har haft besøg i Kyiv af USA's udenrigsminister, Antony Blinken.

Her lovede Blinken yderligere militær støtte for 2,8 milliarder dollar.

Han sagde samtidig, at han ligeledes ser tegn på, at en ukrainsk modoffensiv har medvind flere steder på slagmarken.

- Det er meget tidligt, men vi ser tydelige og reelle fremskridt på landjorden, siger Blinken efter mere end to timers besøg hos Zelenskyj.

Ifølge Ukraine har landets styrker gjort fremskridt både mod nord, syd og øst. Det er dermed lykkedes at generobre land, som Rusland har overtaget under de seneste cirka seks en halv måneds krig.

I området ved den nordøstlige by Kharkiv, der er Ukraines næststørste, har ukrainske styrker avanceret omkring 50 kilometer.

De har dermed "befriet" omkring 20 byer og landsbyer. Det siger den højtstående militære embedsmand Oleksiy Gromov.

Krigen i Ukraine blev indledt, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, 24. februar annoncerede, at han havde sat gang i en "særlig militær operation".

Få minutter efter var der meldinger om eksplosioner i flere ukrainske byer.

Da Rusland indledte invasionen, var det indledningsvist med en bred offensiv, der også rettede sig mod hovedstaden Kyiv.

Det lykkedes dog ikke for de russiske styrker at erobre byen. Siden da har deres fokus primært været rettet mod det østlige og sydlige Ukraine.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.