Ukrainsk leder afslører militært tab efter russisk angreb

Mindst tre personer meldes dræbt efter russiske angreb i det centrale Ukraine. Blandt dem er en soldat.

En række russiske missilangreb i det centrale Ukraine har lørdag kostet mindst tre personer - herunder en soldat - livet.

Det oplyser Andrij Rajkovitj, der er guvernør i Kirovohrad-regionen.

Han fortæller desuden om flere tilskadekomne soldater.

- Ni ukrainske soldater er kommet til skade, og en soldat er død. Inden da blev to sikkerhedsvagter dræbt ved en transformatorstation, lyder det.

Ukraine har holdt relativt tæt om militære tab under den igangværende krig og dermed kun sjældent oplyst om dræbte soldater.

Lørdagens påståede russiske angreb fandt sted ved byen Kropyvnytskyj i Kirovohrad. Det ramte både jernbaner og en flyvestation.

I en udtalelse tidligere lørdag har guvernør Andrij Rajkovitj fortalt, at der blev affyret 13 missiler fra havet mod Kirovohrad.

Efter en periode, hvor Rusland har fokuseret på den østlige Donbas-region, er kampene på det seneste taget til i det centrale Ukraine.

Rusland angreb Ukraine for snart fem måneder siden.

Det skete, da præsident Vladimir Putin i de tidlige morgentimer 24. februar meddelte, at han havde sat gang i en "særlig militær operation".

Få minutter efter var der meldinger om eksplosioner i flere ukrainske byer.

I krigens indledning var der tale om en bred russisk offensiv, hvor blandt andet den ukrainske hovedstad, Kyiv, også var et mål.

I slutningen af marts meddelte Rusland dog, at landets styrker ville trække sig fra blandt andet området omkring Kyiv. I stedet ville de russiske soldater primært fokusere deres kræfter på det østlige Ukraine.

Store dele af Ukraines østlige Donbas-region er nu kontrolleret af Rusland.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.