Ukrainske myndigheder har mistet kontakt til grupper i stålværk

Ifølge Mariupols borgmester er der hårde kampe ved stålværk, hvor både militær og civile befinder sig.

Borgmesteren i Mariupol siger, at myndighederne har mistet kontakten til ukrainske enheder inde i stålværket Azovstal. <i>Alexander Ermochenko/Reuters</i>

Borgmesteren i Mariupol siger, at myndighederne har mistet kontakten til ukrainske enheder inde i stålværket Azovstal. Alexander Ermochenko/Reuters

Borgmesteren i havnebyen Mariupol i Ukraine siger, at myndighederne har mistet kontakten til ukrainske enheder inde i stålværket Azovstal.

Ifølge borgmesteren, Vadym Bojtjenko, er der hårde kampe ved stålværket, hvor de sidste forsvarsenheder er forskanset sammen med et ukendt antal civile.

Rusland afviser, at det har iværksat angreb ved værket, men der var også meldinger fra Rusland om, at dets styrker angreb med artilleri og fly.

På nationalt tv siger borgmesteren, at hverken myndighederne eller militæret har kontakt til dem, der er inde på værket, hvor over 30 børn er blandt dem, som venter på at blive evakueret fra stålværket.

Tidligere er omkring 100 civile blevet evakueret gennem stålværkets tunnelsystem.

Rusland har givet de tilbageværende ukrainske styrker i byen en ny tidsfrist til at overgive sig onsdag klokken 14 (klokken 13 dansk tid). Tidligere tidsfrister er blevet ignoreret af de ukrainske enheder i Mariupol. Byen har været under belejring siden begyndelsen af marts.

Tidligt blev både el-, vand-, medicin- og fødevareforsyningen forstyrret eller helt ødelagt.

Mariupol var før krigen hjemsted for over 400.000 mennesker, men hundredtusinder menes flygtet fra byen, som er ødelagt af bombardementer.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden