Unge russere sendes til fronten efter to ugers træning

31-årig russer fortæller, at han kun fik få dages træning, før han skulle kæmpe mod ukrainske soldater.

Unge russere sendes til fronten i Ukraine efter blot en til to ugers træning, oplyser menneskerettighedsgruppen Citizen Army Law til avisen Moscow Times.

Organisationens leder, Sergej Krivenko, siger, at den jævnligt får meldinger fra forældre om, at deres barn er endt ved fronten i Ukraine kort efter indkaldelse.

En 31-årig russer, som ønsker at være anonym, siger til Moscow Times, at han kun fik fem dages træning, før han blev overført til Ukraine og blev sat ind i kampene mod ukrainske regeringssoldater.

- Der var en soldat i vores kompagni, som ikke vidste, hvordan en maskinpistol fungerer. Så jeg lærte ham at skrue den fra hinanden og samle den igen. Jeg ville nødig have stået ved siden af ham i kamp. Hvordan kan man kæmpe på den måde?, spørger han.

Militære eksperter og menneskerettighedsaktivister siger, at manglende kundskaber gør soldater dårligt rustet til at overleve på slagmarken.

En uges træning er ingenting for en soldat. Det er en direkte vej til et hospital eller en ligpose, siger militæranalytikeren Pavel Luzin til avisen.

Reuters citerede tidligere i denne måned flere advokater og menneskerettighedsforkæmpere for, at et stigende antal unge russiske mænd forsøger at undgå at blive indkaldt til militæret, fordi de ikke vil til Ukraine.

Ifølge den britiske efterretningstjeneste gør de russiske styrker i Donbas i det østlige Ukraine kun "minimale fremskridt" i deres offensiv.

- Rusland kæmper for at opretholde en effektiv slagstyrke i Ukraine, og problemerne for russerne blive formentlig blive stadigt mere akutte, hed det.

Vurderingen er, at tempoet i de russiske operationer vil blive langsommere, og at russerne har problemer med underbemanding trods meldinger om optrappet offensiv.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden