USA-politiker sætter tal på tab: 75.000 russere er ude af spillet

Ruslands tab i krigen i Ukraine kendes ikke, men ifølge USA-politiker er halvdelen af invasionsstyrken ramt.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, hilser på læger under et besøg på et hospital i Moskva, hvor sårede russiske soldater er indlagt. Ifølge en amerikansk politiker er cirka 75.000 russiske soldater blevet dræbt eller såret i krigen i Ukraine. Tallet er ikke bekræftet fra russisk side. <i>Sputnik/Reuters</i>

Ruslands præsident, Vladimir Putin, hilser på læger under et besøg på et hospital i Moskva, hvor sårede russiske soldater er indlagt. Ifølge en amerikansk politiker er cirka 75.000 russiske soldater blevet dræbt eller såret i krigen i Ukraine. Tallet er ikke bekræftet fra russisk side. Sputnik/Reuters

Næsten halvdelen af de soldater, som Rusland menes at have sat ind i forbindelse med invasionen af Ukraine, skønnes at være dræbt eller såret i de godt fem måneder, som krigen indtil videre har varet.

Det siger den amerikanske politiker Elissa Slotkin, der sidder i Repræsentanternes Hus for demokraterne, til tv-stationen CNN.

Ifølge Slotkin er over 75.000 russiske soldater blevet dræbt eller såret i krigen.

Det siger hun efter at have deltaget i en fortrolig efterretningsorientering om krigen med repræsentanter for præsident Joe Biden.

På mødet blev det russiske militær beskrevet som "drænet" som følge af kampene mod de ukrainske styrker.

I optakten til invasionen af nabolandet i februar samlede Rusland angiveligt 150.000 soldater langs den ukrainske grænse. Siden da har det været uvist, hvor store tab russerne har lidt.

Hvis de nye tal om 75.000 dræbte og sårede skulle blive bekræftet, vil det være et tilbageslag for Rusland, fordi Ukraine presser på med en modoffensiv.

Det skriver det amerikanske magasin Newsweek.

Elissa Slotkin betegner tallet som "enormt", og tilføjer, at over 80 procent af de indsatte russiske soldater er nedslidte og trætte.

Slotkin, der for nylig vendte tilbage fra et besøg i Ukraine, siger til CNN, at de næste tre til seks uger kan blive afgørende for, hvordan konflikten udvikler sig.

- Jeg tror, at det vi meget bestemt har hørt fra præsident Zelenskyj er, at ukrainerne virkelig ønsker at ramme Rusland i tænderne et par gange, før vinteren kommer, og for at sætte dem (ukrainerne, red.) i den bedst mulige position. Især ved at ramme dem (russerne, red.) sydpå, siger Slotkin.

Det er en henvisning til, at et ukrainsk modangreb i disse dage er undervejs i dele af det sydlige Ukraine, som russerne har besat. Ukraine satser på at genindtage byen Kherson, som kan give Ukraine fornyet fodfæste til at generobre kontrollen med dele af kysten ud til Sortehavet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.