USA sender droner til Ukraine som del af stor våbenpakke

Joe Biden har onsdag annonceret, at USA afsætter yderligere 800 millioner dollar til at hjælpe Ukraine.

Joe Biden siger, at USA bidrager med en "hidtil uset" stor pakke med militær hjælp til Ukraine. <i>Patrick Semansky/Ritzau Scanpix</i>

Joe Biden siger, at USA bidrager med en "hidtil uset" stor pakke med militær hjælp til Ukraine. Patrick Semansky/Ritzau Scanpix

USA vil blandt andet sende droner og antiluftskyts til krigsramte Ukraine som en del af en omfattende hjælpepakke.

Det siger USA's præsident, Joe Biden, onsdag på et pressemøde.

Her annoncerede præsidenten et bidrag på yderligere 800 millioner dollar - 5,4 milliarder kroner - i militærhjælp til Ukraine.

- Det inkluderer 800 antiluftskyts, der skal sikre, at det ukrainske militær fortsat kan stoppe fly og helikoptere, der angriber deres folk, siger Biden.

USA har også tidligere annonceret bidrag til Ukraine. I alt beløber amerikanernes militærhjælp sig til over en milliard dollar.

Biden kalder det for "hidtil uset" militær støtte.

- Der er tale om direkte overførsler af udstyr fra vores forsvarsministerium til det ukrainske militær for at hjælpe dem i deres kamp mod invasionen, lyder det onsdag fra Biden ved pressemødet i Det Hvide Hus.

En lang række Nato-lande, herunder USA og Danmark, har bidraget med våben og anden form for hjælp til Ukraine. Ingen Nato-lande vil dog sende soldater ind i Ukraine, der ikke er en del af forsvarsalliancen.

Rusland invaderede Ukraine torsdag den 24. februar. Siden dengang er flere ukrainske byer blevet udsat for voldsomme bombardementer.

Tre millioner personer er de seneste knap tre uger flygtet ud af Ukraine. Inden krigens udbrud var der omkring 44 millioner indbyggere i landet.

Størstedelen er flygtet til nabolandet Polen. Her har man indtil videre taget imod over 1,8 millioner flygtninge. Rumænien, Moldova, Ungarn og Slovakiet har også alle taget imod et stort antal flygtninge.

Repræsentanter fra Ukraine og Rusland har mandag, tirsdag og onsdag været i gang med en fjerde runde med forhandlinger om situationen.

Forhandlingerne har endnu ikke ført til nogen reelle fremskridt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden