USA sender missiler og udstyr for flere milliarder til Ukraine

USA vil sende Himars-missiler, natkikkerter, miner og ammunition for 600 millioner dollar til Ukraine.

USA's præsident, Joe Biden, vil sende endnu en stor våbenpakke til Ukraine for at hjælpe i krigen mod Rusland. (Arkivfoto). <i>Kevin Dietsch/Ritzau Scanpix</i>

USA's præsident, Joe Biden, vil sende endnu en stor våbenpakke til Ukraine for at hjælpe i krigen mod Rusland. (Arkivfoto). Kevin Dietsch/Ritzau Scanpix

Endnu en sending af våben og militært udstyr er klar til at blive sendt til Ukraine fra USA.

Det oplyser Joe Biden, den amerikanske præsident, natten til fredag dansk tid ifølge et notat til landets udenrigsministerium.

Pakken består af våben og udstyr for 600 millioner dollar. Det svarer til knap 4,5 milliarder danske kroner.

Den indeholder blandt andet langdistancemissiler af Himars-typen, som USA før har sendt til Ukraine. De ukrainske styrker har brugt Himars-missiler med stor succes mod russiske positioner.

Der er også andet militært udstyr i pakken. Det er blandt andet natkikkerter, miner, minerydningsudstyr og ammunition.

En del af pakken er desuden penge til uddannelse og træning af soldater.

USA har allerede brugt omkring 15,1 milliard dollar - cirka 112,4 milliarder kroner - på at hjælpe Ukraine, siden den russiske præsident, Vladimir Putin, sendte sine styrker ind over grænsen.

- For at følge med den løbende udvikling i Ukraines behov på slagmarken vil USA fortsætte med at samarbejde med sine allierede og partnere om at levere vigtig hjælp til Ukraine, udtaler det amerikanske udenrigsministerium, Pentagon.

Joe Biden benytter sig af en manøvre, der gør, at han kan sende militærhjælp uden forhåndsgodkendelse af den amerikanske Kongres.

USA er bare et af de lande, der har sendt våben og penge til Ukraine, efter at Rusland invaderede landet i februar. Danmark har sendt hjælp afsted for flere hundrede millioner kroner.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.