Venedig vil kræve betaling for turister på dagsrejse i 2023

Den arkitektoniske perle Venedig fremhæves gang på gang som et eksempel på overturisme.

Overfyldte gader i Venedig har medført splittelse blandt lokale i den historiske by, som er afhængig af pengene fra de mange besøgende, men samtidig har behov for en mere bæredygtig håndtering af menneskemasserne. (Arkivfoto). <i>Luca Bruno/Ritzau Scanpix</i>

Overfyldte gader i Venedig har medført splittelse blandt lokale i den historiske by, som er afhængig af pengene fra de mange besøgende, men samtidig har behov for en mere bæredygtig håndtering af menneskemasserne. (Arkivfoto). Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Millioner af turister søger hvert år mod den italienske by Venedig, men nu skal der bedre styr på tilstrømningen.

Derfor vil den historiske kanalby fra 2023 kræve adgangsbilletter for folk på dagsture. Mere præcist træder det nye krav i kraft 16. januar.

Det oplyser Simone Venturini, som er bystyrets turismeansvarlige.

De lokale i byen har længe været meget kritiske over for de mange turister, der hvert år kommer til byen, og nogle dage gør dens smalle gader totalt overfyldte.

Før pandemien var der ofte omkring 100.000 besøgende på blot en enkelt dag.

Men nu vil myndighederne sætte ind over for folk på dagsture og rejsende med krydstogtskibe. Som gruppe bidrager de nemlig ikke så meget til den lokale økonomi som andre.

Prisen for en billet vil variere afhængigt af tidspunkt og efterspørgsel. Den maksimale pris vil være knap 80 kroner, men booker man tidligere, bliver det billigere.

Borgere i Veneto-regionen, folk født i Venedig eller personer med en hotelbooking i byen er undtaget fra kravet.

Går man ind i den historiske bymidte uden en billet, risikerer man bøder på op til 300 euro svarende til knap 2250 kroner.

Et slags indgangssystem er ifølge et byrådsmedlem også på tale.

Fra september stiger billetpriserne i øvrigt for byens museer og vandbusser, medmindre man har booket online på forhånd.

Det gør man for at forsøge at vænne folk til i højere grad at planlægge deres ture til byen.

Turister fra krydstogtskibe vil også skulle betale for adgang, medmindre deres krydstogtselskab har betalt et bestemt beløb til Venedig.

Venedig blev i 1987 sat på Unescos verdensarvsliste som et "ekstraordinært arkitektonisk mesterværk", men organet advarede sidste sommer om behovet for en "mere bæredygtig håndtering af turismen".

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.