Venstre: Rusland er en fjende af fred og demokrati

Natten til torsdag har ifølge flere medier budt på russiske angreb i Ukraine. Politikere fordømmer Putin.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har bekendt kulør: Han er en trussel mod fred og demokrati, og han skal fordømmes på det kraftigste.

Sådan lyder det fra flere danske politikere, efter at flere medier natten til torsdag rapporterer, at Rusland har indledt et større angreb mod Ukraine.

- Putins uprovokerede og helt unødvendige angreb på Ukraine er et tilbageskridt for den europæiske civilisation, skriver Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Twitter.

- Putin har valgt vold, ødelæggelse og den stærkes ret som sine argumenter. Vesten må stå sammen mod denne frygtelige aggression, tilføjer han.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, uddyber til Ritzau:

- Putin har entydigt placeret sig selv som en tyran af de helt store. Han har desværre også placeret Rusland som en fjende af fred og demokrati.

- Det eneste, Ukraine ønskede og prøvede på til det sidste, var at leve i fred og uafhængighed. Den drøm er nu knust, og det har allerede kostet menneskeliv. Nu er spørgsmålet, om det kommer til at koste hele landet.

På Twitter skriver De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen:

- Ukraine angrebet af Putins Rusland. Et uprovokeret angreb på et demokratisk og fredeligt land. Ansvaret er ensidigt Ruslands. Vi må svare igen med stærke sanktioner mod Rusland. Og vise sammenhold i EU og Nato.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden