Verdens længst levende hanpanda er død i Hongkong

Den 35 år gamle kæmpepanda An An er blevet aflivet, efter at den havde været syg i flere uger.

Kæmpepandaen An An, der her ses på sin 29 års fødselsdag, er blevet aflivet efter lang tids sygdom. Det meddeler Hongkongs zoologiske have torsdag. Den blev 35 år. <i>Kin Cheung/Ritzau Scanpix</i>

Kæmpepandaen An An, der her ses på sin 29 års fødselsdag, er blevet aflivet efter lang tids sygdom. Det meddeler Hongkongs zoologiske have torsdag. Den blev 35 år. Kin Cheung/Ritzau Scanpix

Verdens længst levende kæmpepanda-han i fangenskab er død i en alder af 35 år, oplyser Hongkongs Zoologiske have torsdag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Kæmpepandaen An An havde været syg i flere uger og blev stadigt mere passiv og tog ikke føde til sig.

Den blev torsdag aflivet af veterinærer, hedder det i en erklæring fra den zoologiske have Ocean Park, hvor kæmpepandaen havde tilbragt det meste af dens liv.

Ifølge oplysninger fra parken svarede An Ans alder til 105 menneskeår, og beslutningen om at aflive den blev truffet efter at have konsulteret kinesiske eksperter.

An An blev født i Sichuan-provinsen i Kina, og den blev sammen med en hunpanda givet til Hongkong af Beijing i forbindelse med fejringen af toåret for overdragelsen af den tidligere britiske kronkoloni til Kina.

Dens mage - Jia Jia - har rekorden som den panda, der har levet længst. Hun var 38 år, da hun døde i 2016.

I naturen er den gennemsnitlige levetid for en panda 14-20 år ifølge oplysninger fra The World Wildlife Fund.

Efter Jia Jias død levede An An et ensomt liv.

Pandaer er en ofte benyttet diplomatisk gave fra styret i Beijing, og An An og Jia Jias navne betyder henholdsvis "stabil" og "præstation".

Pandaer formerer sig kun sjældent i fangenskab. Det er en truet art. Ifølge Verdensnaturfonden, WWF, lever der under 1900 pandaer i naturen.

/ritzau/AFP

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.