Verdensnaturfonden: Vandmangel tager til i Europa

17 procent af Europas indbyggere kan blive direkte berørt af vandmangel i 2050, siger WWF i ny analyse.

Det sydlige Spanien, Grækenland og Tyrkiet vil blive hårdest ramt, når vandmangel tager til i Europa i de kommende årtier, siger Verdensnaturfonden, WWF, som forudser tørke og lav vandstand en række steder på kontinentet fremover. <i>Asaad Niazi/Ritzau Scanpix</i>

Det sydlige Spanien, Grækenland og Tyrkiet vil blive hårdest ramt, når vandmangel tager til i Europa i de kommende årtier, siger Verdensnaturfonden, WWF, som forudser tørke og lav vandstand en række steder på kontinentet fremover. Asaad Niazi/Ritzau Scanpix

Vandmangel vil blive mere udbredt i Europa fremover. Det vurderer Verdensnaturfonden, WWF, som forudser tørke og lav vandstand en langrække steder på kontinentet.

- 17 procent af Europas indbyggere kan blive direkte berørt af vandmangel i 2050, siger naturværnsorganisationens svenske generalsekretær, Gustaf Lind.

Det sydlige Spanien, Grækenland og Tyrkiet vil blive hårdest ramt.

Tre fjerdedele af befolkningen i disse lande kan risikere vandmangel i fremtiden, vise analysen.

Den er baseret på data fra organisationens Water Risk Filter, som er kombineret med fremtidige klima- og socioøkonomiske scenarier fra FN's klimapanel IPCC samt IIASA (Det Internationale Institut for Applied Systems Analysis i Wien).

Da de berørte lande er afhængige af landbrug og turisme, kan de også blive hårdt ramt økonomisk som følge af manglen på vand.

Ifølge WWF genereres omkring 80 procent af landenes bruttonationalprodukter i regioner, som er ramt af vandmangel.

Virkningerne af vandmangel vil ikke alene kunne mærkes i disse lande, pointerer WWF.

Organisationen peger på, at priser på varer fra de ramte lande kan forventes at stige, hvilket vil kunne mærkes af forbrugere og virksomheder i andre lande.

/ritzau/TT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.