Zelenskyj besøger befriet by og takker soldater

Vi bevæger os kun i en retning, og det er fremad mod sejr, siger Ukraines præsident under besøg i byen Izjum.

Præsident Volodymyr Zelenskyj som onsdag besøgte den befriede by Izjum i det østlige Ukraine. Her omgivet af soldater, der har deltaget i den vellykkede offensiv mod de russiske styrker. <i>Str/Ritzau Scanpix</i>

Præsident Volodymyr Zelenskyj som onsdag besøgte den befriede by Izjum i det østlige Ukraine. Her omgivet af soldater, der har deltaget i den vellykkede offensiv mod de russiske styrker. Str/Ritzau Scanpix

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er onsdag dukket op i den befriede by Izjum i det østlige Ukraine for at lykønske de ukrainske soldater.

Han siger, at de er i gang med at indtage endnu flere områder fra russiske styrker. At den russiske offensiv er blevet til et tilbagetog.

Zelenskyj skriver på sociale medier, at Ukraines blå og gule flag igen vajer over regionen Kharkiv.

- Vi bevæger os kun i én retning, og det er fremad mod sejren, konstaterer han.

Billeder, der er taget på stedet, viser præsidenten, der hilser på de soldater, der har deltaget i den seneste uges hurtige fremmarch på slagmarken.

Izjum blev indtaget i weekenden. Det er et vigtigt trafikalt knudepunkt, hvor Rusland i den snart syv måneder lange krig har været i stand til at få styrker og materiel hurtigt frem.

Byen havde indtil krigen 40.000 indbyggere. Den regnes for den vigtigste indfaldsvej til den industrielle region Donbas.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden