Zelenskyj: Det er et russisk angreb på vores fælles sikkerhed

Der er brug for handling, siger Ukraines præsident efter meldinger om muligt russisk missilangreb i Polen.

Volodymyr Zelenskyj siger, at det nu er tid til at handle for Nato. (Arkivfoto). <i>Handout/Ritzau Scanpix</i>

Volodymyr Zelenskyj siger, at det nu er tid til at handle for Nato. (Arkivfoto). Handout/Ritzau Scanpix

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger, at russiske missiler har ramt Polen, og at det må anses som "en betragtelig eskalering".

Meldingen fra Zelenskyj kommer, umiddelbart efter forlydender om at russiske missiler skulle have ramt i Nato-landet Polen og dræbt to personer.

Det er tirsdag aften fortsat forlydender og altså ikke officielt bekræftet.

Ifølge Zelenskyj er der dog ingen tvivl, om at Nato nu bør handle.

- Jo længere Rusland føler sig ustraffet, jo større trussel vil alle inden for russernes rækkevidde være udsat for. Tænk sig at affyre missiler mod Nato-territorie, siger Zelenskyj i sin daglige videotale.

- Det her er et russisk missilangreb mod vores fælles sikkerhed. Det er en betragtelig eskalering. Vi bliver nødt til at handle, siger præsidenten.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skrev tidligere tirsdag aften, at en unavngiven amerikansk efterretningskilde siger, at et russisk missil har ramt Polen nær den ukrainske grænse og dræbt to personer.

Det mulige angreb i Polen kommer på en dag, hvor der i forvejen har været skruet op for krigshandlingerne. Tidligere på dagen blev flere ukrainske byer således ramt af, hvad der ifølge Ukraine var russiske missiler.

I hovedstaden Kyiv blev to beboelsesbygninger ramt og, mindst én døde. Omkring halvdelen af byen meldes desuden at være uden strøm.

Også den vestukrainske by Lviv og nørdøstlige Kharkiv er ramt.

Tirsdag eftermiddag meddelte den ukrainske regering, at Rusland tirsdag har affyret "omkring 100" missiler mod Ukraine. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Kort før de påståede angreb havde Zelenskyj talt ved G20-topmødet i Bali.

- Jeg er helt overbevist om, at den ødelæggende russiske krig må og kan stoppes, lød det fra præsidenten tidligt tirsdag morgen dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.