Zelenskyj: Ukrainske styrker har generobret områder nær Kharkiv

Der er gode nyheder fra Kharkiv-regionen, lyder det fra den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, onsdag.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, fortæller onsdag, at landet har generobret områder omkring Ukraines næststørste by, Kharkiv. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, fortæller onsdag, at landet har generobret områder omkring Ukraines næststørste by, Kharkiv. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger onsdag, at ukrainerne har generobret områder i Kharkiv-regionen i den nordøstlige del af landet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Denne uge har vi gode nyheder fra Kharkiv-regionen, siger Volodymyr Zelenskyj.

Præsidenten undlader dog at sætte navn på de præcise områder.

Iagttagere af krigen i Ukraine har de seneste par dage talt om et gennembrud for de ukrainske styrker, men der har ikke været nogen officielle meldinger om de mulige landvindinger.

Ukrainske styrker har også udført en modoffensiv i den sydlige del af landet, hvor der ifølge ukrainerne også meldes om generobring af flere landsbyer.

Kharkiv-regionen har været delvist indtaget af russiske tropper siden starten af invasionen 24. februar.

Regionen, som også huser landet næststørste by - ligeledes med navnet Kharkiv - er jævnligt mål for dødelige bombardementer. De russiske styrker har dog endnu ikke formået at erobre byen. I maj lød det, at de russiske styrker blev tvunget tilbage ved byen.

I slutningen af august blev mindst syv civile dræbt og 17 er såret i Kharhkv, skrev byens borgmester, Igor Terekhov på budskabstjenesten Telegram ifølge Reuters.

Volodymyr Zelenskyj har for nylig opfordret Vesten til formelt at stemple Rusland som en terrorstat i kølvandet på en række angreb, som har dræbt civile.

Det gælder blandt andet et angreb på et indkøbscenter i Krementjuk i juni, hvor 18 civile blev dræbt.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, blev mandag direkte spurgt af en journalist, om USA vil sortliste Rusland som en terrorstat, hvortil Biden ganske enkelt svarede "nej".

Holdningen i USA er, at et sådan stempel vil være uhensigtsmæssigt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden