Verdens bedste nyheder på banegården

Rundstykker, juice og gode nyheder til de morgenfriske

Agidon i Hjørring var også i 2013 koordinator på eventdagen på banegården i Hjørring. Pr-foto

Agidon i Hjørring var også i 2013 koordinator på eventdagen på banegården i Hjørring. Pr-foto

HJØRRING:De flere hundrede morgenfriske rejsende på Hjørring Banegård får både rundstykker og juice serveret sammen med en avis fra udviklingslandene ved en event fredag 12. september.

I tilgift får de mødet med andre morgenfriske mennesker fra den rige del af verden som for eksempel borgmester Arne Boelt, lokalpolitiker og skuespiller Jørgen Bing samt folketingsmedlem Bjarne Laustsen.

På banegården vil en række lokale frivillige uddele kampagneavisen Verdens Bedste Nyheder og morgenmad, og alle stiller også gerne op til en snak om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre en forskel.

Sammen med over 1000 andre frivillige landet over er de gode mennesker på banegården med til at uddele i alt 120.000 poser på landsplan med det gode budskab og hjælpe kampagnen ”Verdens Bedste Nyheder” med at få det positive og måske overraskende budskab ud til danskerne: At indsatsen over for verdens fattige og nødlidende faktisk har skabt markante og varige fremskridt.

Mange flere kommer i skole

Epinion undersøgte igen i 2013 danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand. Her gættede kun én procent af danskerne rigtigt på følgende spørgsmål: Hvor mange af børnene i udviklingslandene, der kommer i skole? Det rigtige svar er cirka 90 procent! Hele 22 procent af danskerne troede, at kun 30 procent kom i skole – og derfor sætter Verdens Bedste Nyheder fokus på netop det spørgsmål i år med overskriften “Ni ud af ti børn i u-lande starter nu i skole”.

Bag denne kampagne står i fællesskab FN, Danida og godt 90 danske ulandsorganisationer godt bakket op af erhvervslivet.

Lokalt firma med

Den lokale IT-konsulentvirksomhed Agidon er partner på Verdens Bedste Nyheder og står i spidsen for at give kampagnen liv i Hjørring.

- Vores mål med engagementet er også at medvirke til at inspirere endnu flere virksomheder til at bakke op om projektet. Vi yder selv blandt andet gennem samarbejdet med Care Danmark direkte støtte til flere projekter i Afrika, siger Agidons salgschef Jesper Højlund.

IT-konsulentvirksomheden deler i samarbejde med Føtex-bageren poser ud med et morgenfriskbagt rundstykke, smør, marmelade samt et pølsehorn, så alle kan få en god start på dagen med Verdens Bedste Nyheder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.