Verdens længste møllevinger på vej til Østerild

Siemens Wind Power rejser den første mølle i testcentret

Fundamentet til den første mølle i testcentret i Østerild er klar - og nu begynder delene at ankomme. Den første vinge er fremme på pladsen i aften.

Fundamentet til den første mølle i testcentret i Østerild er klar - og nu begynder delene at ankomme. Den første vinge er fremme på pladsen i aften.

TESTCENTER:Kranen er på plads i testcentret i Østerild, og mandag omkring klokken 20 ankommer den første af de tre 75 meter lange vinger, der skal monteres på den 6 MW-mølle, som Siemens skal teste. Møllen får en navhøjde på 120 meter. De to andre vinger følger tirsdag og onsdag.


Peter Windfeld, pressechef hos Siemens, fortæller at der er tale om verdens længste møllevinger - og at hver vinge samtidig er den til dato største glasfiberkonstruktion, der er støbt i et stykke.

På tur ”landet rundt”

De tre vinger er bygget hos Siemens Wind Power i Aalborg, og inden de kommer til Østerild. har de bogstavelig talt været på tur ”landet rundt”. Fra fabrikken i Aalborg blev vingerne i marts kørt til Nakskov, hvor de blev malet - og fra Nakskov gik turen videre til Esbjerg, hvor de har ligget i depot indtil nu.


Opgaven med at fragte vingerne til Østerild løses af Vamdrup Specialtransport ApS., som også har stået for de tidligere transporter af vingerne. Firmaets kørselsleder Vagn Sørensen fortæller, at der er tale om en opgave, der kræver planlægning helt ned i detaljen. Således har det flere steder på ruten været nødvendigt at lægge lygtepæle og vejskilte ned, så transporten med en samlet længde på 87 meter, kan komme rundt i svingene.

I Østerild ved 21-tiden

Transporten forlader Esbjerg i dag til middag, passerer under Limfjordstunnellen klokken 18 og er cirka tre timer senere fremme ved testcentret i Østerild, hvor vingen læsses af tirsdag morgen ved syv-tiden. Så kører transportvognen til Esbjerg og henter endnu en vinge.


Andre af delene til møllen kommer til Østerild via Hanstholm Havn.
Kranen, som i weekenden blev stillet op i testcentret, skal bruges når møllen rejses.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.