Verdens særeste regler

I Spanien må man ikke køre i klipklapper og i Schweiz skal man undgå natlige toiletbesøg

Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HELE LANDET: Der findes mange mærkelige love. Og når man er turist, kan man godt komme galt af sted, hvis man ikke er opmærksom på andre landes kulturelle koder eller love.

Udover at blive udsat for vrede udbrud på lokalsproget, kan forseelser faktisk også føre til bøder og i værste fald fængselsstraf, skriver aftenposten.no.

Her er nogle bud på nogle af de underligste regler, som findes rundt omkring i verden.

1. Gå nøgen i sin egen stue

I Singapore kan man ende i fængsel for at gå nøgen rundt i sin egen stue, hvis man er synlig for offentligheden. Det vil sige, at hvis nøgenheden finder sted i et rum med vindue, regnes det ifølge loven som pornografi og straffes med dyre bøder eller op til tre måneder i fængsel. Desuden er det også forbudt at tygge tyggegummi i landet.

2. At køre med klipklapper

I Spanien kan man komme i karambolage med politiet, hvis man kører bil iført forkert fodtøj. Blandt andet er det sommerlige fodtøj klipklapper forbudt, og politiet kan give dig en bøde for at køre bil med dem på.

3. Totalforbud mod rygning

I Bhutan er de gået all-in på at mindske antallet af rygere ved simpelthen at forbyde køb af cigaretter. Samtidigt er det forbudt at tage cigaretter med ind i landet, og prøver man at sælge dem, ender man i fængsel. Rygning, der bliver opdaget, resulterer i en bøde.

4. Undgå hælene

I Grækenland kan du ikke komme ind til mange historiske monumenter, medmindre du er iført flade sko. Blandt andet udgravningerne Akropolis og Knossos på Kreta har gjort det forbudt at komme ind med høje hæle, da man er bange for, at de kan gøre skade på de flere tusinde år gamle bygningsværker.

5. Kys ikke offentligt

I mange muslimske lande er reglerne strenge for, hvad to mennesker må gøre sammen offentligt.

I blandt andet Dubai er det eksempelvis forbudt at kysse offentligt, og man må kun holde i hånden med sin ægtefælle.

Som vestlig mand skal man også passe på med at snakke for meget med en lokal kvinde eller te sig på en måde overfor hende, som kan opfattes som uanstændigt. Det kan nemlig i værste fald ende med en offentlig piskning.

6. Træd ikke på pengesedler

I Thailand er det for det første forbudt at forlade sit hus uden at have undertøj på. Man må desuden ikke køre bil med bar overkrop, og det er streng forbudt at træde på landets pengesedler. Den sidste regel gælder, fordi kongen er afbilledet på sedlerne, og det anses derfor som fornærmende overfor ham og andre medlemmer af kongefamilien, hvis man behandler sedlerne dårligt. En overtrædelse af forbuddene medfører fængsel.

7. Drop at skylle ud efter 22

Er man tissetrængende om natten, er det nok en dårlig ide at feriere i Schweiz. Landet har nemlig gjort det forbudt at skylle ud i sit toilet efter kl. 22 om aftenen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden