Verdensmester i at trække vejret

Mermaid Care i Nørresundby klar til at teste intelligente respiratorer

Det nye system overvåger en lang række parametre hos patienten og regulerer selv respiratorens funktioner derefter.

Det nye system overvåger en lang række parametre hos patienten og regulerer selv respiratorens funktioner derefter.

NØRRESUNDBY:Når en patient ligger i respirator, kan det være særdeles praktisk - og livsvigtigt - at respiratoren selv kan overvåge patienten og tilpasse sine indstillinger efter patientens tilstand.

Det er ideen bag et nyt intelligent styringssystem til respiratorer, som Mermaid Care i Nørresundby er i færd med at udvikle. Systemet lover så godt, at medico-virksomheden netop har fået syv millioner kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden til at teste og tilpasse det.

Hvis systemet holder, hvad det lover, kan det blive noget af en sællert for Mermaid Care. I Danmark bruges der årligt over to milliarder kroner til optimering af respirator-patienter. I USA er de årlige omkostninger til intensiv-patienter 70 mia. dollar, hvoraf 26 mia. dollar går til optimering af respiratorpatienter.

- I dag styrer man respiratorer ud fra en række faste regler. Vores system sørger for en individuel optimering af behandlingen ud fra en lang række parametre, der fortæller om patientens fysiske tilstand. Det vil helt konkret betyde, at de læger, der styrer respiratoren, får et langt bedre beslutningsgrundlag, forklarer direktør Jørgen Hansen, Mermaid Care.

- Behovet er størst på de mindre sygehuse, hvor lægerne ikke altid har den nødvendige erfaring med optimering af respiratorbehandlingen. Men vi ved, at behovet er stort overalt, og er allerede i dialog med flere af de globale respirator-producenter, siger han.

Med støtten fra Markedsmodningsfonden kan Mermaid Care i løbet af de næste 18 måneder teste og tilpasse systemet i ind- og udland. Herefter er det klar til at blive markedsført.

Mermaid Care startede i 2006 og er i dag blandt de førende i verden inden for lungediagnostik af respiratorpatienter med produktet ALPE (Automatic Lung Parameter Estimation), der i dag anvendes i mange europæiske lande.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.