Vestbjerg-borgere vil have vagtværn

Borgere vil stoppe indbrudsbølge i byen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTBJERG:Gennem det seneste år har borgerne i Vestbjerg været vidne til et massivt antal indbrud i eget eller naboers hjem. Det får dem nu til at gribe til utraditionelle midler - i aften vil byens borgere debattere muligheden for at skabe deres helt eget private vagtværn.

Håbet er, at det kan skræmme tyvene bort og sætte en stopper for den eskalerende udvikling i antallet af indbrud i byen, borgerne oplever.

50 procent flere indbrud

Ifølge sikkerhedsrådgiver ved Nordjyllands Politi, Andreas Mylund, er følelsen af, at indbruddene bliver flere i Vestbjerg, langt fra grebet ud af den blå luft.

- Fra 1. december 2014 til 1. december i år er antallet af indbrud steget med 50 procent, sammenlignet med forrige år, fortæller Andreas Mylund.

- I perioder har der næsten været indbrud hver dag, påpeger Peter A. G. Andersen fra Vestbjerg.

Han er blandt de borgere, der i stigende grad føler behov for at gøre noget, for at bremse den udvikling i antallet af indbrud, som byens borgere oplever netop nu. Han er også en af idémændene bag borgermødet i aften.

Bekymrede borgere samles

I lokalsamfundet er der et stigende behov for at kunne gøre et eller andet, understreger Peter A. G. Andersen, der ind til nu har modtaget langt mere end 100 tilmeldinger til borgermødet i den lokale sportsklub.

Peter A. G. Andersen har bedt sikkerhedsrådgiver Andreas Mylund fra Nordjyllands Politi om at deltage i mødet og komme med gode bud på, hvad man selv kan gøre for at forhindre indbrud. Og der er meget at gøre, fortæller Andreas Mylund.

Han anbefaler, at man sørger for at sikre huset med tyverialarm, at man tilmelder sig det landsdækkende tiltag, Nabohjælp, og ikke mindst at man forsyner blandt andet terrassedøre med kodelås, så det bliver svært for tyvene at finde alternative flugtveje ud af huset, hvis de vælger at bryde ind.

I Vestbjerg har mange allerede tilmeldt sig Nabohjælp. Men ønsket om at gøre endnu mere ulmer, fortæller Peter A. G. Nielsen, der er blandt de borgere, der er klar til frivilligt at agere vagtværn i det lille lokalsamfund.

Tvivlsomt om vagtværn virker

Ifølge Andreas Mylund fra Nordjyllands Politi kan en fælles indsats fra lokalsamfundet være afskrækkende.

Og dog - den type indbrud, som blandt andet Vestbjergs borgere har været ramt af, har været hurtige indbrud, hvor tyvene har taget de værdier, der lå fremme og er lette at omsætte til kontanter.

- Der er ikke ret stor sandsynlighed for, at man kommer til at gribe sådan en indbrudstyv i gerningen, konkluderer Andreas Mylund.

Skulle det alligevel ske, anbefaler han, at man ringer til 114 og på den måde tilkalder politiet. På den anden side erkender han, at politiet kun sjældent har mulighed for at komme til gerningsstedet hurtigt nok i de tilfælde, hvor der er tale om et hurtigt indbrud.

- De er langt væk, inden vi får sadlet op og er af sted, konkluderer sikkerhedsrådgiveren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden