Vesterport ændrer ikke renoveringsplan

Håndværkerne kan først gå i gang i 2014

Tre af blokkene i Mølleparken skal rives ned som led i renoveringen. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Foto Kim Dahl Hansen</i>

Tre af blokkene i Mølleparken skal rives ned som led i renoveringen. Foto: Kim Dahl Hansen Foto Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Boligforeningen Vesterport tager en solid luns af puljen til renovering af almene boliger i Nordjylland de kommende år.

I alt 234 millioner kr. går til to store renoveringer i Vesterport. 166 millioner til afdeling Mølleparken i sydbyen og de resterende 68 mio. kr. er til afdeling Engparken i Vestbyen.

Begge projekter har været under forberedelse gennem flere år og blev vedtaget med stor majoritet på beboermøder i november.

Regeringen og oppositionen har aftalt at afsætte i alt fire milliarder kr. ekstra af de penge, som lejerne har indbetalt til Landsbyggefonden, til renovering. Heraf 530 mio. til Nordjylland. Men direktør Steen Møller Andersen, Vesterport, vurderer, at aftalen ikke får praktisk betydning for Vesterport.

- Vi havde allerede fået ”go” fra Landsbyggefonden med tilsagn om den sidste del af støtten i 2014. Boligforeningen kan ikke nå at bruge flere penge i år.

Det meste af af 2013 vil gå med prækvalifikation af entreprenører og udbud, så arbejdet alligevel først kan igangsættes om cirka et år.

I Mølleparken vil boligforeningen ud over renovering også nedrive tre blokke med 160 lejligheder for imødegå lejeledighed.

46 lejligheder skal ombygges, så de bliver ældrevenlige.

Derfor skal mange af beboerne flytte under renoveringen.

Da Frederikshavn Boligforening gennemførte renovering og nedrivning i Hånbæk, valgte foreningen at ansætte en koordineringsmedarbejder til klare flyttelogistik og løse informationsopgaver. Vesterport har endnu ikke besluttet hvordan den tilsvarende opgave skal gribes an i Mølleparken. Men Steen Møller Andersen lover at boligforeningen vil tilbyde beboerne hjælp med flytning.

I Engparken bliver det ikke nødvendigt for beboere at flytte. Størstedelen af arbejdet består i udskiftning af vinduer og tag samt facadeisolering. Der skal også laves nye badeværelser, men beboerne får et mobilt badeværelse til rådighed, mens arbejdet i lejligheden foregår.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk