Bredt forlig: Alle er gået med Per

Tingene faldt på plads på budgetseminar torsdag og fredag - fælles ledelse på skoler og i dagtilbud blev droppet.

Det er lykkedes borgmester Per Bach Laursen (V) at få alle med i et budgetforlig i Vesthimmerland. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Det er lykkedes borgmester Per Bach Laursen (V) at få alle med i et budgetforlig i Vesthimmerland. Foto: Claus Søndberg

VESTHIMMERLAND:Det er lykkedes for borgmesteren i Vesthimmerland, Venstremanden Per Bach Laursen, at samle samtlige partier i byrådet omkring et bredt budgetforlig for kommunens budget for 2023. 

Forliget blev indgået på et budgetseminar for byrådet forud for byrådets andenbehandling af budgettet 6. oktober.

Aftalen er indgået mellem Venstre, konservative Socialdemokratiet, SF, VesthimmerlandsListen, Nye Borgerlige og løsgængeren Lise Lotte Lynge.

Et af de forslag, der op til budgetforhandlingerne har givet anledning til megen debat var tanker om fælles ledelse på skoler og dagtilbud, men forslaget er droppet med budgetaftalen. 

Til gengæld er et forslag fra SF om at udvide klubtilbud til unge i Ranum, Løgstør, Farsø, Aars og Aalestrup imødekommet.

Der er glæde over budgetforliget hos gruppeformændene, der her ses sammen med borgmesteren. Det er fra venstre Asger Andersen (S), løsgængeren Liselotte Lynge Jensen, Kurt Friis (V), Henrik Dalgaard (K), Theresa Berg Andersen (SF), og Lars Rem (Nye Borgerlige). Yderst til højre er det borgmester Per Bach Laursen (V). VesthimmerlandsListens Kirsten Moesgaard var ikke til stede. <i>Foto: Vesthimmerlands Kommune</i>

Der er glæde over budgetforliget hos gruppeformændene, der her ses sammen med borgmesteren. Det er fra venstre Asger Andersen (S), løsgængeren Liselotte Lynge Jensen, Kurt Friis (V), Henrik Dalgaard (K), Theresa Berg Andersen (SF), og Lars Rem (Nye Borgerlige). Yderst til højre er det borgmester Per Bach Laursen (V). VesthimmerlandsListens Kirsten Moesgaard var ikke til stede. Foto: Vesthimmerlands Kommune

Budgetaftalen, der blev endelig underskrevet sidst på formiddagen fredag, fastholder serviceniveauet og kernevelfærden, hvilket betyder, at sundhedsområdet har fået tildelt 25 mio. kr. til stigende udgifter på psykiatri- og handicapområdet og stigende antal ældre i kommunen. På området er der også tildelt økonomi til ledsager-timer og tryghedsbesøg. Desuden kan børnefamilierne i Vesthimmerland se frem til en takstnedsættelse, som gør det billigere at være småbørnsfamilie.

Anlægsbudgettet er på 91,8 mio.kr. og indeholder mange af de tidligere prioriteringer såsom Svømmecenter Vesthimmerland i Aars, en ny marina i Løgstør, en ny Toppedalskole i Vindblæs, Sundhedens Hus i Farsø og en udbygning af Aalestrup Friluftsbad.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, siger, at han først og fremmest glæder sig over, at det er et enigt byråd i Vesthimmerland som står sammen om budget-2023.

- Vi har prioriteret at lempe børnefamiliernes betalinger til kommunale tilbud i en tid, hvor økonomien kan være en udfordring. Det har været vigtigt for byrådet at fastholde interessen for at være en attraktiv bosætningskommune for børnefamilier. 

- På Sundhedsområdet har vi afsat 25 mio.kr. til at fastholde vores serviceniveau, der indeholder økonomi til psykiatri- og handicapområdet, hvor vi oplever stigende udgifter - og på erhvervsområdet har vi afsat økonomi til at forstærke erhvervsservicen for vores virksomheder, siger han.

Læs hele aftalen her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.