Byrådsmøde slut før det rigtigt kom i gang: Politikere havde intet at tale om

Seks tynde punkter kunne ikke holde politikerne i Vesthimmerland beskæftiget mange minutter

Debat blev der ingen af, da 26 af 27 byrådspolitikere mødtes om en kort dagsorden uden bid. Arkivfoto: Laura Guldhammer <i>Foto: Laura Guldhammer</i>

Debat blev der ingen af, da 26 af 27 byrådspolitikere mødtes om en kort dagsorden uden bid. Arkivfoto: Laura Guldhammer Foto: Laura Guldhammer

AARS:- Undskyld at der ikke er flere punkter på dagsordenen.

Per Bach Laursen (V) havde knap siddet i borgmesterstolen i 20 minutter inden han afsluttede byrådsmødet.

Længere var der nemlig ikke grund til at mødes for de 27 medlemmer i Vesthimmerlands højeste organ, og da havde de dårligt nok haft noget at snakke om.

Seks punkter havde de at kigge på, når man tæller "godkendelse af dagsorden" med. Sager der typisk bliver godkendt uden debat. Og var der politisk sprængstof på dagsordenen var det pakket så godt ind, at ingen kunne få øje på det.

Opfølgningen på kommunens udgifter for det første halve år kom tættest på. Her er der faktisk et overforbrug på driften på lidt over otte millioner kroner. Men det kunne ingen hidse sig synligt op over. Nok fordi man ved at der strammes op i årets sidste del og at byrådet ikke står til at spare så meget i 2020.

Nærmest kom Henrik Dalgaard (K), som gerne ville have redegjort nærmere for de mange penge der findes i kommunens kassebeholdning.

Med godt 120 millioner kroner ser den nemlig ud til at bugne, men en større del af kronerne vides at stamme fra lån som kommunen forholdsvis rutinemæssigt tager hjem. Men den redegørelse får han senere.

Normalt ville septembers byrådsmøde stå i budgetlægningens tegn, men på grund af sommerens sene valg til Folketinget er de officielle forhandlinger udsat nogle uger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.