Corona-løsning: Super-golf får ingen tilskuere

Made In Denmark styrker rødderne og forvandles til Made In Himmerland

Resort-direktør Mark Bering (tv.) og promoter Flemming Astrup er gået i gang at udbrede turneringens nye navn. Foto: Claus Søndberg

Resort-direktør Mark Bering (tv.) og promoter Flemming Astrup er gået i gang at udbrede turneringens nye navn. Foto: Claus Søndberg

VESTHIMMERLAND:Der står et træ ved Danmarks mest berømte green. Nu breder det grenene ud over landets største golfturnering.

"Made In Denmark", hedder den. Eller rettere: Det hed den. Fra nu er "Made In Himmerland" navnet på den store begivenhed, der før har samlet omkring 70.000 mennesker i bakkerne ved Himmerland Golf & Spa Resort mellem Farsø og Aars.

- Vi vil gerne styrke tilknytningen til stedet her, hvor ideen om golfturneringen kom til verden. Vi vil gerne have Himmerland som brand, og vi tror på fremtiden for turneringen her, fortæller Mark Bering, direktør for Himmerland Golf & Spa Resort og Flemming Astrup, turneringens promoter.

Uden tilskuere

I år fik coronavirusset aflyst turneringen, og det er bestemt ikke uden svære overvejelser for og imod, at man nu annoncerer den påny. Og virussen er bestemt ikke glemt i overvejelserne for den nye runde med Europa Touren den 27. til 30. maj.

- Vi har besluttet, at vi som udgangspunkt afholder den uden tilskuere. Det bliver kun tv og vores sponsorer, der får adgang til banerne under turneringen, fortæller Flemming Astrup.

Det sker med blødende hjerte. For ganske vist hænger økonomien i det 50 millioner kroner dyre arrangement ikke på salg af adgangsbilletter. Men den store interesse giver en stemning af folkefest, som man nødigt vil undvære.

Den danske golf-elite ventes også næste år at bakke talstærkt op bag turneringen. Men Søren Kjeldsen får næppe så mange tilskuere at spille for i 2021, som han er vant til. Øverst træet, der nu er turneringens logo.

Den danske golf-elite ventes også næste år at bakke talstærkt op bag turneringen. Men Søren Kjeldsen får næppe så mange tilskuere at spille for i 2021, som han er vant til. Øverst træet, der nu er turneringens logo.

Måske billetter alligevel

Ganske vidst er flere vacciner på vej. Og forårsvejret vil formentlig mindske risikoen for smitte yderligere til foråret. Men:

- Ingen ved, hvordan det ser ud til den tid. Vi vil ikke løbe risikoen for at måtte aflyse og sende en masse tilskuere hjem. Made In Himmerland skal være en god oplevelse. Så vil vi hellere have muligheden for at åbne op for et billetsalg når vi nærmer os, og vi er sikre på, at det er forsvarligt, understreger promoteren.

Made In Himmerland er garanteret som turnering de næste fire år. Det betyder dog ikke at der er garanti for at den afholdes på resortet hvert år frem til 2024.

- Det er udgangspunktet at det bliver her. Men vi forbeholder os muligheden for at kunne flytte det et andet sted hen. Det har vi fået henvendelser om hvert eneste år turneringen har været afholdt, siger Flemming Astrup.

Lettere beslutninger

Forrige år blev turneringen flyttet til Silkeborg og fik en afvikling, som arrangørerne bestemt var tilfreds med. Så der ligger ikke nogen kritik af afviklingen i markeringen af det himmerlandske tilhørsforhold.

- Alting er bare lettere her, hvor vi selv ejer det hele. Vi kan tage hurtige beslutninger og skal ikke omkring andre. Og logistikken er god her, fremhæver Flemming Astrup.

Her tænker han blandt andet på, at resortet har hotel, så mange af spillerne kan bo lige ved siden af banen. De behøver ikke at bo langt væk og bruge tid på transport hver dag.

Det største golfhus

17.000 kvadratmeter fylder resortet indendøre. På sin vis er det Danmarks suverænt største golfhus. Ovenikøbet det er spækket med faciliteter til wellness og mad, der rækker fra en hurtig sandwich til retter i gourmetklassen.

- Vi er i øjeblikket ved at udvide for et trecifret millionbeløb. I 2022 har vi en multihal klar, og vi går også i gang med blandt andet baner til fodbold og paddle-tennis, uddyber Mark Bering.

De 156 spillere, der ventes til turneringen, behøver altså ikke at kede sig, selv om de bliver slået tidligt ud

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.