Ny brand i gummivirksomhed: Sagt på jysk - det er træls

16 brandfolk kæmper med at begrænse skader efter brand på Farsø-virksomhed 

Virksomheden Imdex A/S er brudt i brand, og ilden sender røg ind over Farsø, som Nordjyllands Politi advarer imod. <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Virksomheden Imdex A/S er brudt i brand, og ilden sender røg ind over Farsø, som Nordjyllands Politi advarer imod. Foto: Jan Pedersen

FARSØ:Flere timers kamp for at slukke den brand, som torsdag eftermiddag kort før kl. 16 brød ud på gummivirksomheden Imdex A/S på Holmevej i Farsø, betød, at indsatsleder Klavs Boysen fra Nordjyllands Beredskab torsdag aften ved 19-tiden lettet kunne konstatere, at ilden var kommet under kontrol.

Imdex A/S forvandler gamle bildæk til gummigranulat, og torsdag eftermiddag gik der ild i et ventilationssystem i en silo, som siden bredte sig til en nærliggende produktionshal.

Branden sendte i starten en tyk, sort røg ind over Farsø, som fik Nordjyllands Politi til at bede folk i området om at gå ind i deres huse og lukke vinduer og døre samt slukke eventuelle ventilationssystemer.

- Vi havde en rigtig uheldig vindretning. Vi nåede ikke at få en kritisk røgfane, men havde det udviklet sig, var vi kommet op i et højere varslingsniveau, afslører Klavs Boysen og nævner muligheden for at advare gennem pressen og via sirener.

Så galt gik det dog ikke, men der måtte tilkaldes forstærkninger undervejs - blandt andet af en kran.

I produktionshallen bredte ilden sig i tagkonstruktionen og løb mellem to lag palleplader. På taget var der brandfolk, som var sikret med liner.

Der blev også tilkaldt skadesservice med slamsugere, som skulle håndtere slukningsvandet.

- Der venter et større arbejde, og for at sige det på jysk, er det her noget træls noget. Men jeg forventer, at vi er færdige indenfor to-tre timer, lød det torsdag først på aftenen fra Klavs Boysen.

Han vurderer, at branden har ødelagt en fjerdel af taget på produktionsbygningen på ca. 1000 kvm.

Det er ifølge indsatslederen usikkert, om Imdex vil være i stand til at starte produktionen allerede fredag morgen.

- Det afhænger af, om der er skader af deres eltavler. Det har vi gjort alt for ikke skulle ske ved at dække dem til med plastik - men selvfølgelig vil der være ting, der skal kigges igennem, før de kan producere igen.

Det er ikke første gang i år, Imdex bliver ramt af brand i sine bygninger. Det skete også så sent som 18. juni.

Virksomheden Imdex A/S er brudt i brand, og ilden sender tyk, sort røg ind over Farsø. <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Virksomheden Imdex A/S er brudt i brand, og ilden sender tyk, sort røg ind over Farsø. Foto: Jan Pedersen


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.