KV21 Vesthimmerland

Mistede alle de tunge poster: 27-årige Signe skal vinde dem tilbage

Signe Nøhr, der er borgmesterkandidat for de konservative i Vesthimmerland, skal forsøge at føre partiet ind i en konstituering, efter partiet for fire år siden ikke fik nogle tunge poster

27-årige Signe Nøhr, der i øvrigt lige er blevet mor for første gang til lille Ella, er de konservatives bud på en borgmester i Vesthimmerland. Foto: Torben Hansen

27-årige Signe Nøhr, der i øvrigt lige er blevet mor for første gang til lille Ella, er de konservatives bud på en borgmester i Vesthimmerland. Foto: Torben Hansen

VESTHIMMERLAND:- Vi må for alt i verden ikke komme til at stå på sidelinjen denne gang. Det ville være en katastrofe, hvis det sker igen...

Spidskandidaten for de konservative i Vesthimmerland til kommunalvalget, 27-årig Signe Nøhr, vil gøre alt, hvad der står i hendes politiske magt for det ikke på valgnatten går som på valgnatten for fire år siden.

Her rottede de øvrige partier og lister i byrådet i Vesthimmerland sig sammen og holdt de konservative udenfor konstitueringen.

Dermed blev der ikke en eneste vigtig post til de konservative, som indtil for fire år siden ellers sad på borgmesterpost og udvalgsformandsposter.

Konstitueringen uden de konservative kom i kølvandet på en meget omtalt sag, hvor den daværende borgmester Knud Kristensen (K) blev erklæret inhabil i en grundhandel.

De øvrige partiers utilfredshed med Knud Kristensens ageren i sagen gjorde, at de konservative blev holdt udenfor på valgnatten, så Venstremanden Per Bach Laursen kunne sætte sig i borgmesterstolen. Det skete selvom Knud Kristensen havde fået flest personlige stemmer og de konservative faktisk også var det parti, der fik flest stemmer. Det gav syv mandater.

C. Det Konservative Folkeparti - kandidater

Signe Nøhr, Hornum

Svend Jørgensen, Aars

Henrik Dalgaard, Aars

Jeppe Korreborg Pedersen, Aalestrup

Allan Ritter, Løgstør

Niels Krebs, Farsø

Per Nyborg, Aars

Johan Gammelholm-Hagstrup, Ranum

Steffen Lønsmann, Vester Hornum

Ulla Skov, Aalestrup

Vittus Bernlow, Gunderup

Bettina Haldrup Nielsen, Løgstør

Ulrik Mark Jensen, Gundersted

Willy Møller, Farsø

Efterfølgende trak Knud Kristensen sig ud af det nye byråd, og de konservative fandt efter et kampvalg ny spidskandidat i Signe Nøhr.

Nu er der gået fire år uden tunge poster, til gengæld har de konservative haft tiden til at køre Signe Nøhr i stilling som spidskandidat til valget tirsdag 16. november.

- Konstitueringen for fire år siden gjorde ondt. Det skal jeg være helt ærlig og sige. Vi kan godt synes, vi dengang blev straffet uretfærdig hårdt af de andre partier. Men sådan er politik også, siger Signe Nøhr, som understreger, at de konservative har lagt al balladen fra dengang bag sig.

- Vi ser fremad - og jeg håber virkelig, vi bliver belønnet af vælgerne for den samarbejdsvilje, vi har vist i byrådet i den forløbne byrådsperiode, siger Signe Nøhr, som finder det utænkeligt, at de konservative står udenfor en blå konstituering på valgnatten denne gang.

Signe Nøhr: - Vi konservative er vist de eneste, der ikke er bange for at sige, at Aars er hovedbyen - og lokomotiv i kommunen.

Signe Nøhr: - Vi konservative er vist de eneste, der ikke er bange for at sige, at Aars er hovedbyen - og lokomotiv i kommunen.

Holdpræstation

At spille på Signe Nøhr bliver lige så stor en stemmesluger som Knud Kristensen var for fire år siden, ja, det vil nok være en lidt risikabel gambling.

Knud Kristensen fik godt 3300 personlige stemmer og blev suveræn topscorer ved valget i Vesthimmerland i 2017.

Signe Nøhr er helt på det rene med, at Knud Kristensens stemmetal fra dengang bliver svær at matche.

Og det faktisk heller ikke hendes ambition.

- Knud havde jo haft 40 år i politik. Valget i år bliver mere en holdpræstation, og jeg tror på, vi kan fastholde syv mandater i byrådet - i hvert fald seks mandater - netop fordi vi har et godt hold, lyder vurderingen fra Signe Nøhr, der sine 27 år til trods er en erfaren politiker med to perioder i byrådet.

- Jeg ved godt, du siger, at det skal jeg naturligvis sige... Men altså helt ærligt, så synes jeg faktisk, at vi har en flok kandidater med god spredning på personligheder, kompetencer og alder.

- Og så skal man da heller ikke glemme, at vi i øjeblikket har god vind i sejlene på landsplan. Det kan man da ikke just sige om Venstre og Socialdemokratiet pt.

- Det tror jeg på kommer til at kunne smitte positivt af på vores kommunalvalg.

- Du må godt citere mig for at sige, at jeg faktisk er ret optimistisk - og jeg går da efter borgmesterposten, hvis det kan lade sig gøre på valgnatten, siger Signe Nøhr, der mener tiden for alvor er kommet til at se Vesthimmerland som én stor samlet kommune.

Aalestrup og Farsø er komme lidt i klemme i kampen mellem Løgstør og Aars.

Aalestrup og Farsø er komme lidt i klemme i kampen mellem Løgstør og Aars.

Træt af områdekrig

Hun er så hamrende træt af områdekrigene - ikke mindst krig mellem Løgstør og Aars.

- Jeg orker det ikke. Og, ja, vi kan heller ikke internt sige os fri. Men så mange år efter kommunesammenlægningen må vi allesammen i kommunen se at komme videre. Det kan jo ikke nytte, at vi her i Vesthimmerland går og snakker om de fire gamle kommuner, der blev nedlagt for næsten 15 år siden, siger Signe Nøhr.

Hun var fornylig til messe i idræts- og kulturcenter Lanternen i Løgstør og måtte lægge ører til, at alt skal til Aars.

- Jeg synes jo faktisk netop Lanternen er et godt eksempel på det modsatte, og Løgstør får også snart en ny stor havneudvidelse. Så jeg køber ikke ind på synspunktet.

- Omvendt vil jeg godt sige, at vi konservative vist er de eneste, der ikke er bange for at sige, at Aars er hovedbyen - og lokomotiv i kommunen.

- Men når lokomotivet kører godt, så trækkes resten med. Så skal alle da bare glæde sig over, siger Signe Nøhr.

Hun vil misundelsen byerne imellem til livs - og have slagtet holdningen om, at hvis et område har fået noget, så skal et andet område sørme da have det samme.

- Med det ikke sagt, at det ikke er ok at kæmpe for sit område. Det skal man da naturligvis have lov til. F.eks. som frivillig i byerne.

- Tag nu Aalestrup og Farsø, der er komme lidt i klemme i kampen mellem Løgstør og Aars. De to byer er faktisk gode eksempler på at der går frivillige rundt som stille og roligt udfører en kæmpe indsats for deres lokalområde.

- I Aalestrup er der kommet en nye badesø ud af det - og i Farsø er der lavet ”den røde tråd”, hvor hele byen bindes bedre sammen. Det er jo fantastisk, siger Signe Nøhr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.