Den diskrete vinder: - Næste valg bliver mere spændende

Konservative Signe Nøhr snød skeptikerne og gør klar til en ny generation af politikere

Katastrofen udeblev. Konservative og Signe Nøhr kan nu for alvor se fremad efter partiets fire år i den lokalpolitiske kulde. Her mellem K-gruppeformand Henrik Dalgaard (tv.) og forvaltningschef Morten Lund. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Katastrofen udeblev. Konservative og Signe Nøhr kan nu for alvor se fremad efter partiets fire år i den lokalpolitiske kulde. Her mellem K-gruppeformand Henrik Dalgaard (tv.) og forvaltningschef Morten Lund. Foto: Claus Søndberg

HORNUM:Ingen troede helt på, at hun kunne nå i mål. Alligevel står konservative Signe Nøhr på 27 år tilbage som valgets nok største sejrherre.

Ganske vist kan hun ikke præsentere fremgang som Venstres genvalgte borgmester Per Bach Laursen. Men hun har overvundet odds, som rigtigt mange kloge mennesker ikke mente, hun kunne besejre.

Effektiv kampagne

Trods tabet af Vesthimmerlands markant største stemmesluger, tidligere borgmester Knud Kristensen, lykkedes det at beholde partiets syv mandater i Vesthimmerlands byråd. Samtidig er partiet i den grad kommet ind i byrådsvarmen efter en hel valgperiode uden uden særlig indflydelse.

Valgforbundet med Venstre sikrede det syvende mandat og dermed status quo. Og partiets gode takter fra Christiansborg har givet også boostet partifællerne i Vesthimmerland, Men det kan ikke tage glansen af en diskret men åbenbart effektiv valgkampagne, der har holdt fast i meget af det, partiet stod til at miste.

Spåede tab

Før valget blev der spekuleret meget i, hvad der skulle blive af de 3300 stemmer, som partiets tidligere spidskandidat og borgmester, Knud Kristensen, efterlod sig ved ikke at genopstille.

Et tab på et, to eller måske tre mandater var hvad de fleste iagttagere ventede. For de hjemløse vælgere var nok mere Knud K'ere end Konservative, vurderede de fleste. Flokken ville nok sive tilbage til de partier de kom fra, inden de lod sig indfange af den folkekære Knud Kristensen. Og nok foretrække en mere moden kandidat end Signe Nøhr. Men det viste sig ikke at blive tilfældet.

- Der må også være nogle, der er ældre end mig der har givet mig deres stemme, når jeg får så mange, siger hun, som om de 1430 personlige kryds, som hun har opnået.

Konservative kom til ære og værdighed igen ved tirsdagens valg. Her Signe Nøhr ved den indledende konstituering, flankeret af sin gruppeformand Henrik Dalsgaard og VesthimmerlandsListens Kirsten Moesgaard. Overfor borgmester Per Bach Laursen og Karl Lausten fra Venstres hovedbestyrelse i Vesthimmerland <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Konservative kom til ære og værdighed igen ved tirsdagens valg. Her Signe Nøhr ved den indledende konstituering, flankeret af sin gruppeformand Henrik Dalsgaard og VesthimmerlandsListens Kirsten Moesgaard. Overfor borgmester Per Bach Laursen og Karl Lausten fra Venstres hovedbestyrelse i Vesthimmerland Foto: Claus Søndberg

Længere ud

Når det nye byråd sætter sig i stolene om en seks uger, står konservative med formandsposter for tre af byrådets vigtige stående udvalg. Samtidig er det ubestridt kommunalbestyrelsens andetstørste parti. Og det er også lykkedes at brede partiets tiltrækningskraft længere ud over kommunen fra kerneområde Aars og Hornum.

- Skeptikerne har haft travlt med at sige, at det ikke kunne lade sig gøre. Når det lykkedes for os, skyldes det selvfølgelig, at vi har lavet en rigtig god hold-indsats. Men det siger mig også, at vælgerne er klar til et generationsskifte, siger den nykårede viceborgmester.

Partiets nye kandidat i Aalestrup-området, Jeppe Korreborg Pedersen, viste sig således også overraskende stærk. 568 stemmer debuterede den 33-årige familiefar og bank-souschef med, og det rakte til en femteplads for hele byrådet samt en tredjeplads blandt de konservative. Derud står alle kandidater, der er genvalgt, med højere stemmetal end i 2017.

En baby og speciale

Partiet har også rutinerede kræfter som tidligere bankdirektør Svend Jørgensen. Men Konservative er det eneste parti, der ser ud til at have en ung generation parat. Og ikke engang i kulissen, men inde midt på den politiske scene.

- Jeg tror det næste valg i kommunen bliver endnu mere spændende, vurderer Signe Nøhr.

Selv om valget har fyldt meget i hendes liv, så har hun mildest talt haft andet at tænke på undervejs. For fem uger siden kom datteren Ella til verden, og selv om ægtemanden har hjulpet meget, lagde babyen også beslag på sin mor.

Oven i købet er hun ved at færdiggøre sin uddannelse i samfundsfag og geografi, hvor hun skal aflevere sit afsluttende speciale sammen med to medstuderende den 17. december.

- De vidste godt, at der var en periode her, hvor jeg ikke kunne bidrage helt så meget. Men jeg begyndte på det før tid, og nu kommer jeg til at lave mere, lover den nybagte mor og viceborgmester.

Hvad emnet for specialet er? Motivation. Noget som man må sige, at Signe Nøhr har fået et indgående kendskab til, også udenfor studietiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.