- Det er lige før, de vil give en halv arm for at hjælpe én

Jysk-fond støtter arbejdet i Barnets Blå Hus Vesthimmerland med 1,2 mio. kr. frem til 2024. Halvdelen af pengene er øremærket babycafé

Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars. Privatfoto

Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars. Privatfoto

At blive forældre for første gang er en stor oplevelse, som er fyldt med både glæde og bekymringer.

Det oplevede 36-årige Lena Marie Bang Ardahl, da hun for halvandet år siden blev mor til datteren Silke.

Hun har flere svigt med sig i bagagen fra sin egen barndom, og med en række psykiske diagnoser var hun allerede fra den dag, Silke kom til verden, tilknyttet kommunens spædbarnsteam, der hjælper børn og forældre, der har brug for en særlig indsats.

Efter at have afsluttet det forløb på et halvt år, hørte Lena om et nyt tilbud i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars, som havde oprettet en babycafé, målrettet udfordrede forældre.

- Jeg blev mødt af nogle helt fantastiske mennesker, der på ingen måde var dømmende. Det var så dejligt at kunne være sig selv og ikke spekulere over, hvad andre tænkte. De fortalte ikke, hvad jeg skulle gøre, men gav mig gode råd og vejledning. Jeg havde ikke lige en mor eller far, jeg kunne ringe til og snakke med, når det havde været en hård nat. I babycaféen kunne vi bare komme, som vi var, fortæller Lena Marie Bang Ardahl.

Arbejdet med at hjælpe familier som Lena Marie Bang Ardahls kan nu fortsætte de kommende fire år takket være en donation fra ”Lars Larsens JYSK Fond”.

Fonden har doneret 1,2 mio. kroner til Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som drives af Blå Kors Danmark, og hvert år hjælper børn og unge, der vokser op i hjem med alkohol- og stofmisbrug, og deres forældre.

Halvdelen af pengene er specifikt øremærket babycaféen, som er et de nyere tilbud til særligt sårbare forældre i Vesthimmerlands Kommune.

- Jeg blev virkelig både begejstret, rørt og håbefuld, da vi fik brevet fra ”Lars Larsens JYSK Fond” om, at de har givet tilsagn om at støtte os med så stort beløb fordelt over fire år.

- Det er helt fantastisk, siger Ulla Skov, som er formand for Støtteforeningen Barnets Blå Hus Vesthimmerlands Venner.

- Støtten betyder, at vi nu kan fokusere langt mere på det direkte arbejde med børn og familier - og at vi kan gøre dét i de kommende fire år.

- Det er en kæmpe lettelse og et stort skulderklap, vi er stolte af, supplerer Ole Smed, som er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Hos ”Lars Larsens JYSK Fond” glæder man sig over den forskel, som donationen kan gøre.

- Vi er glade for at kunne støtte op om et projekt, som lokalt gør en utrolig stor forskel, og som betyder, at helt små børn kan få en bedre begyndelse på livet, fordi deres forældre kan få støtte og vejledning fra Barnets Blå Hus, siger formand for ”Lars Larsens JYSK Fond”, Jesper Aabenhus Rasmussen.

Alternativ til mødregrupper

Babycaféen i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars er åben en gang om ugen, hvor forældrene mødes til terapeutisk sparring og samvær sammen med deres babyer. Samtidig har man også mulighed for at deltage som gravid.

Psykoterapeut Marianne Rose Dupont står for caféen og brænder for arbejdet med en tidlig og forbyggende indsats målrettet småbørnsfamilier.

Hun kan se, hvilken forskel det gør for forældrene, at de kan mødes med andre i en lignende situation i trygge og støttende rammer:

- Det giver så meget mening at støtte op om familierne og tilbyde dem et rum, hvor de kan komme og være, uden at føle sig anderledes. Her taler vi om det, der fylder. Babycaféen skal ses som et sted, hvor der bliver arbejdet på at give forældrene konkrete redskaber til, hvordan de kan bryde med gamle uhensigtsmæssige mønstre og udfylde deres rolle som forældre bedre. Altid med fokus på barnet og dets trivsel og tryghed, siger psykoterapeut Marianne Rose Dupont.

For Lena Marie Bang Ardahl har babycaféen været ét frirum, hun ellers ikke troede var muligt at finde.

- Jeg er ikke til de almindelige mødregrupper, så jeg følte mig heldig over at finde et sted, hvor jeg følte mig tryg.

- Når jeg var lidt usikker, kom Marianne hen til mig og spurgte om, jeg var okay.

- De var så søde, rare og omsorgsfulde i Barnets Blå Hus. Det er lige før, de vil give en halv arm for at hjælpe en. Det er virkelig sådan man føler det, siger Lena Marie Bang Ardahl og fortsætter:

- Nogle gange kan jeg godt tænke, at bare Silke var seks måneder igen. Jeg savner at komme og snakke i caféen. Det gør en kæmpe forskel, hvis man selv vil være med til det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.