Er sket før: Anden gang lastbil ryger i vandet fra samme færge

Grisetransport på "Mary" endte i havnebassin for flere år siden

Ved færgelejet i Hvalpsund blev lastbilen med anhænger trukket helt op på siden af færgen, før den egentlige hævning af lastbilen i tre stykker gik i gang. Foto: Torben Hansen

Ved færgelejet i Hvalpsund blev lastbilen med anhænger trukket helt op på siden af færgen, før den egentlige hævning af lastbilen i tre stykker gik i gang. Foto: Torben Hansen

HVALPSUND/SUNDSØRE:Det opsigtsvækkende uheld på Hvalpsund-færgen, hvor en lastbil med anhænger røg i vandet tirsdag morgen, er ikke enestående.

Det er sket før - for 10 år siden - og fra samme færge. Men dengang lå færgen i færgelejet i Sundsøre.

Det var 12. maj i 2011, hvor en lastbil med anhænger - en grisetransport - kørte ind på færgen, men ikke kunne stoppe. Lastbilen med anhænger fortsatte dengang direkte ud i det seks meter dybe havnebassin.

Lastbilens chauffør kom dog op i god behold.

- Det var en fejl på lastbilens motor, der dengang var årsag til, at han ikke kunne bremse, husker overfartsleder Flemming Thomasen fra Hvalpsund-Sundsøre Færgefart I/S.

Der var ingen grise i den lastbil, der dengang røg i vandet fra selvsamme færge "Mary".

Så gik det galt igen

Tirsdag morgen gik det så galt igen, da færgen var på vej ind mod havnen i Hvalpsund.

Med på bildækket var en lastbil med anhænger. Den var fuldt lastet med brændbart affald.

- Og da vi tog farten af færgen, begyndte lastbilen at rulle frem, fortæller Flemming Thomasen.

Han så, at lastbilens chauffør stod på bildækket og forsøgte at komme op i førerhuset, men forgæves. Den førerløse lastbil med anhænger fortsatte ud på færgens frontklap og røg ned i vandet.

Klappen blev beskadiget, og nu skal færgen på værft. Det går formentlig en uges tid eller mere, før færgen er klar igen, forventer overfartslederen.

Tirsdag er færgefarten mellem Hvalpsund og Sundsøre derfor indstillet, men fra onsdag forventer overfartslederen at en lånt færge bliver taget i brug på ruten som en midlertidig løsning.

Der er ingen sammenhæng mellem de to uheld med lastbiler, der røg i vandet fra færgen med 10 års mellemrum, pointerer overfartsleder Flemming Thomasen.

- Det er tilfældigheder, siger han.

Læs også:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden