83-årig skiftede pludselig vognbane - fire på hospitalet efter alvorlig trafikulykke

For anden gang på få måneder er der sket en frontalkollission på samme vejstrækning

En akutlægehelikopter har fløjet en af fire tilskadekomne personer på hospitalet efter ulykken i Vesthimmerland. Arkivfoto <i>Bo Lehm</i>

En akutlægehelikopter har fløjet en af fire tilskadekomne personer på hospitalet efter ulykken i Vesthimmerland. Arkivfoto Bo Lehm

Opdateret kl. 16.41

BYSTRUP:Blot få måneder efter at en 85-årig mand blev dræbt ved en frontalulykke på samme vejstrækning blev fire mennesker lørdag middag kvæstet ved en alvorlig trafikulykke på Fjordvej ved Bystrup nær Gedsted i Vesthimmerlands Kommune.

Kl. 11.08 blev der slået alarm til 1-1-2 efter, at to biler stødte frontalt sammen.

Det oplyste vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi tidligere lørdag.

Lørdag eftermiddag oplyser vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi, at ulykken skyldes, at en 83-årig mand fra Allerød af ukendte årsager svingede over i den modsatte kørebane, da han kørte mod nord på Fjordvej.

- Her kørte han frontalt sammen med en 59-årig mand fra Farsø-området, oplyser Henrik Beck.

To personer blev efter ulykken transporteret til Aalborg Universitetshospital - den ene med helikopter, mens yderligere to personer er kørt til Regionshospitalet i Viborg med nakkesmerter.

- Ingen af de fire er i livsfare, oplyser Henrik Beck.

Der skete stor materiel skade ved ulykken, og en bilinspektør har været på ulykkesstedet for at klarlægge omstændighederne ved ulykken.

- Normalt kommer der kun bilinspektører ud på ulykkessteder, hvis der er omkomne eller personer i livsfare. Grunden til, at der er sendt en bilinspektør ud til denne ulykke skyldes, at frontalkollisioner på landeveje lige nu er et tema for det, der hedder Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, forklarer Henrik Beck.

Han forventer ikke, at der kommer en konklusion på bilinspektørens undersøgelser før tidligst om et par uger.

Det er ikke første gang, der sker en alvorlig trafikulykke på Fjordvej ved Gedsted. 1. maj i år stødte to personbiler frontalt sammen på samme strækning. Dengang kostede ulykken en 85-årig mand livet, mens tre andre blev alvorligt kvæstet.

Henrik Beck kan ikke oplyse, om den pågældende strækning i Vesthimmerland er kendt som en såkaldt sort plet i trafikken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.