Gasflaske-tyve amok i Aars

Ukendte gerningsmænd har været på turné i stor mængde villahaver

Over 15 gasflasker -der kan være af denne type - er blevet stjålet fra folks ejendom de sidste dage. Arkivfoto: Peter Broen <i>Foto: Peter Broen</i>

Over 15 gasflasker -der kan være af denne type - er blevet stjålet fra folks ejendom de sidste dage. Arkivfoto: Peter Broen Foto: Peter Broen

AARS:Himmerlandske tyve har tilsyneladende fået en ny tyvekost i sigtekornet, som de går målrettet efter.

Politiet har således de sidste modtaget over 15 anmeldelser fra borgere, der har fået stjålet en gasflaske, typisk en på 11 kilo, som let kan tilsluttes en gasgrill.

Der er dog sandsynligvis tale om betydeligt flere tyverier, hvoraf en del nok ikke er anmeldt endnu. På en Facebookgruppe for Aars og omegn har et opslag om en stjålen gasflaske således affødt hele 43 kommentarer fra borgere, der alle fortæller om en eller flere gasflasker, der er stjålet fra deres hjem eller have.

Hvor mange andre haver, tyvene har besøgt for at lede efter andre lignende flasker, kan man kun gætte på.

Lås dem fast

Hos politiet har man været lidt overrasket over den pludselige og målrettede, lyssky aktivitet i Aars villahaver og carporte. Men man tager sagen alvorligt:

- Vi efterforsker de anmeldelser vi får. Vi har ikke nogle egentligt mistænkte endnu, men vi har nogle i kikkerten, vi holder øje med, fortæller fungerende politikommissær Ann-Britt Miller fra Nordjyllands Politi.

En fyldt gasflaske på en 11 kilo kan let koste op mod 1000 kroner, så der kan blive tale om pænt store beløb, når man samler sammen af dem.

Umiddelbart er det heller ikke svært. Flaskerne står ofte bare på terrasser, i carporte og udhuse uden særlig bevågenhed. Det plejer der ikke at ske noget ved. Men det gør der altså måske nu. Derfor vil politiet gerne have borgerne til at tage nogle forholdsregler:

- Vi vil gerne opfordre folk til at låse dem fast eller låse dem inde, så de ikke er så lette at stjæle, lyder det fra Ann-Britt Miller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.