Spejderkorps

Hele V. Hornum festede for lokal FDF-veteran

60 års-jubilar i FDF fejret med afhentning i veteranbil, træplantning og stor sammenkomst i den lokale idrætshal

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Johannes E. Madsen og hustruen Kirsten blev på festdagen hentet på hjemadressen i en Chevrolet fra 1931. Privatfoto

Man kan vanskeligt sige FDF Vester Hornum uden at nævne Johannes E. Madsen i samme åndedrag.

Lørdag var det 60 år siden, Johannes E. Madsen blev medlem af FDF Vester Hornum, og den store dag blev fejret med afhentning i hjemmet på Kirkebakken i Vester Hornum, i en Chevrolet fra 1931.

Efter en køretur i lokalområdet gik turen til FDF-huset, hvor mange gæster stod klar til at modtage Johannes E. Madsen og hans hustru, Kirsten.

I dagens anledning plantede jubilaren et egetræ ved FDF-huset, ”Madsens eg” og en messingplade, med inskription blev afsløret.

Efter hyggesnak og besøg i FDF-huset, gik turen videre til Vester Hornum hallen, hvor der var dækket op med kaffebord til 80 gæster.

Der blev holdt mange fine taler for den mangeårige FDFer. I de mange taler var den røde tråd, at Johannes gennem alle årene har været den, som har drevet Vester Hornum FDF frem.

Det har altid været Johannes E. Madsen, som har stået i spidsen og fået tingene til at ske.

Det var således også ham, som gik forrest, da den store grund blev købt og tilplantet med mere end 10.000 træer, så der hurtigt voksede en FDF-skov frem.

FDF-skoven er i dag ikke kun til glæde for FDF, men også til stor glæde for hele Vester Hornum og omegn. Skoven er blevet en sand naturperle, som mange benytter sig af.

Senere i 1979 - med Johannes i spidsen og med mange frivillige forældre og lokale håndværkere i arbejdstøjet - blev svinestalden på grunden ombygget til et velfungerende kredshus.

Både kredshuset og skoven danner i dag de perfekte rammer om FDFs aktiviteter.

Gennem alle årene har Johannes E. Madsen også været den drivende kraft, når der skulle planlægges lands-, distrikts- sommer- og weekendlejre eller Norgesture.

Flere end 1.500 børn og unge har gennem tiden været medlem af Vester Hornum FDF.

I alle årene har Johannes haft god støtte af sin kone, Kirsten, hun har altid stået klar med kager og saftevand eller millionbøf på FDF-lejre - eller nybagte boller eller kommenskringler med hjemmelavet marmelade til ledermøderne, som ofte blev holdt hos Kirsten og Johannes på Kirkebakken.

På den baggrund var det også kun ret og rimeligt, at de mange års indsats for FDF Vester Hornum blev påskønnet med gaver, blomster og masser af hyggesnak om FDF.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.