Hesselvang i spil som Danmarks plejehjem nr. 1

Sidste chance for at give friplejehjemmet i Hvalpsund sin stemme er 20. oktober kl. 18

Dyrene spiller en stor rolle på ”Hesselvang” i Hvalpsund, og de ansatte forpligter sig ved ansættelsen til at hjælpe med pasningen af beboernes kæledyr.  Privatfoto

Dyrene spiller en stor rolle på ”Hesselvang” i Hvalpsund, og de ansatte forpligter sig ved ansættelsen til at hjælpe med pasningen af beboernes kæledyr. Privatfoto

Friplejehjemmet ”Hesselvang” i Hvalpsund er af landsorganisationen Danske Seniorer nomineret som et af Danmarks fem bedste plejehjem.

Udover ”Hesselvang” er også det kommunale Lem Plejecenter ved Skive, OK-fondens Dreyershus i Kolding, Håndværkerforeningens plejehjem i København og OK-Fondens Himmelev Gl. Præstegård ved Roskilde med i opløbet om titlen som Danmarks bedste plejehjem 2021.

- Medierne er så fyldt med historier om problemer på plejehjemmene, og derfor tænkte vi: Lad os finde de steder, hvor både beboere og medarbejdere trives.

- Vi bad derfor vores medlemmer indstille det plejehjem, de mener er Danmarks bedste, og vi fik langt over 200 forslag.

- Nu har vores forretningsudvalg udvalgt fem kandidater, og i de kommende dage kan alle gå ind på vores hjemmeside og være med til at pege på det plejhjem, de anser for det bedste, forklarer formanden for Danske Seniorer, Per K. Larsen.

En beboer på Hesselvang i Hvalpsund får sig en svingom med en af de ansatte.  Privatfoto

En beboer på Hesselvang i Hvalpsund får sig en svingom med en af de ansatte. Privatfoto

Om Hesselvang hedder det bl. a., ”at både ledelsen og de ansatte arbejder efter friplejehjemmets værdigrundlag, og at der bliver lagt meget klare linjer ved ansættelsessamtalen: Man skal være fleksibel med etikken på plads. Man skal være villig til at hjælpe med pasning af de kæledyr, beboerne må tage med, og personalet skal spise alle måltider sammen med beboerne - mod en beskeden betaling”.

”Når man kommer på plejehjemmet, falder det bl. a. i øjnene, at Hesselvangs leder, Pia Nielsen, er flittig til at give medarbejderne ros og anerkendelse for deres iderigdom, deres respekt for de ældres ønsker og for deres fleksibilitet. Og det er også synligt, at tingene kan lade sig gøre, fordi de ca. 40 frivillige og bestyrelsesmedlemmer stiller op igen og igen”.

Hesselvangs dyrehold omfatter bl. a. et hold geder, som er populære hos beboerne.  Privatfoto

Hesselvangs dyrehold omfatter bl. a. et hold geder, som er populære hos beboerne. Privatfoto

Alice Skals, der er næstformand i bestyrelsen, citeres for, at det for bestyrelsen er meget vigtigt, at alle ansatte forstår, at hver beboer kommer med en identitet, en personlighed.

- Den skal de leve videre med og blive respekteret for, siger hun og understreger samtidig, at det ikke er noget glansbillede, hun tegner.

- Det er, som vi fortæller, og efter vores mening er det også sådan, det må blive, når vi ser hver enkelt beboer individuelt og behandler alle med respekt, erklærer hun.

Afstemningen om, hvem der skal have titlen som Danmarks bedste plejehjem, slutter 20. oktober kl. 18.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.