Historiske oplevelser rykker udendørs

Stenaldercenter Ertebølle og Vesthimmerlands Museum inviterer fra 5. februar på ugentlige spadsereture i lokalhistorien

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

De fleste er nok for øjeblikket ved at være særdeles corona-trætte, men på positivsiden så fostrer corona-krisen også nye, spændende initiativer.

I en tid, hvor de to museer er henvist til at holde dørene lukkede, flytter Stenaldercenter Ertebølle og Vesthimmerlands Museum i stedet en del af vinterens og forårets oplysningsarbejde ud i det vesthimmerlandske landskab, hvor der inviteres til spændende og historiske oplevelser på egen hånd.

- Når vi desværre ikke kan holde vores arrangementer som planlagt, så må vi tænke ud af boksen og sørge for, at folk både får en skøn familieoplevelse, hvor de undervejs bliver klogere på Vesthimmerlands historie, og samtidig oplever steder og ruter, som de måske ikke selv ville have fundet, forklarer centerleder og arkæolog Louise Villadsen fra Stenaldercenter Ertebølle.

Få kender Vesthimmerlands kulturlandskab så godt som Louise Villadsen og hendes kollegaer, og det er derfor oplagt, at det er de to museer, der inviterer til at “gå ud i historien”.

”Tag familien med, få røde kinder, varme i kroppen og kilometer i benene, mens I undervejs bliver klogere på vores fantastiske fælles historie”.

Sådan lyder opfordringen fra centerlederen, som selv bor midt i naturen ved Skat Skov og i øvrigt også er uddannet naturvejleder.

I februar vil der hver fredag morgen blive lagt en ny weekendrute med beskrivelser og aktiviteter op på Stenaldercentets hjemme- og Facebook-side.

Den første rute inviterer fredag 5. februar til en tur i mørket…

Turene vil være af varierende længde og indeholde viden og aktiviteter for både børn og voksne.

For de kreative er der desuden mulighed for at deltage i en fotokonkurrence ved at tage et godt billede af sig selv - og måske vandrekammeraterne på ruten - og dermed vinde fribilletter til Stenaldercenter Ertebølle, som åbner til påske.

Billedet skal lægges op på Instagram under hashtagget #gåudihistorien og tagges med @stenaldercentererteboelle.

Ud fra de forskellige bud vælges der en vinder 1. april.

Er man ikke til stede på de sociale medier, så kan fotoet også sendes til stenalder@vmus.dk.

Louise Villadsen håber, at initiativet bliver godt modtaget og glæder sig i samarbejde med kollegaerne til at vise Vesthimmerland frem på en ny måde.

I første omgang i februar måned, men med planer om at fortsætte konceptet i forårsmånederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.