Mandfolk på MTB åbner nu også op for ”tøser”

Første træningsdag i Uhrehøje Plantage ved Farsø bliver søndag 16. august

Fra 16. august er det ikke længere kun forbeholdt mandfolkene at cykle rundt i Uhrehøje Plantage ved Farsø og få cykeldresset mudret til? ”Tøserne” får nu også mulighed for at være med. Arkivfoto

Fra 16. august er det ikke længere kun forbeholdt mandfolkene at cykle rundt i Uhrehøje Plantage ved Farsø og få cykeldresset mudret til? ”Tøserne” får nu også mulighed for at være med. Arkivfoto

Hvorfor skal det egentlig være forbeholdt ”mandfolkene” at cykle rundt i Uhrehøje Plantage ved Farsø og få cykeldresset mudret til?

Over det seneste år har mountainbikeklubben ”Uhrehøjes Mandfolk på MTB” fået op mod en halv snes uopfordrede henvendelser om også at oprette en kvindeafdeling, og de mange opfordringer synes klubben ikke, den i længden kan sidde overhørig.

Konsekvensen er, at klubben nu også tager initiativ til at arrangere træning for ”Uhrehøjes Tøser på MTB”. Første gang søndag 16. august.

- Vi har i flere år haft stor succes med at få ”mandfolkene” i Vesthimmerland op af sofaen og ud på mountainbike i skoven, og nu glæder vi os til også at starte et hold for kvinderne!

- Hvor mandfolk på MTB er et gratis motionstilbud i samarbejde med DGI, opererer DGI ikke på samme måde med begrebet kvinder på MTB.

- Men nu indfører vi det bare selv i Vesthimmerland, forklarer Knud H. Odgaard, Uhrehøje MTB Klub.

Der køres på mountainbike i Uhrehøje Plantage hver søndag og torsdag året rundt med start fra parkeringspladsen ved Farsøvej.

Alle er velkomne!! Både helt nye, erfarne, unge, gamle, tykke og tynde - og den langsomste sætter tempoet!

De første gange trænes der på helt flad vej, hvor alle kan køre med.

- Men bliver ”Uhrehøjes tøser på MTB” en succes, håber vi på, at der efterhånden bliver ryttere nok til, at vi kan dele op i hold: ”de nye og langsomme”, ”de lidt hurtigere” - og måske et rakethold ”dem vi andre ikke gider lege med”, nævner Knud H. Odgaard.

Der er altid erfarne tovholdere med som vejledere på begynderholdene, og det eneste, der kræves for at være med, er i realiteten en mountainbike og en cykelhjelm!!

Har man ikke selv en mountainbike i forvejen, vil der i de fleste tilfælde være mulighed for at låne en cykel til de første par gange, så man lige kan prøve, om det nu også er mountainbike, man skal satse på som motionsform i fremtiden.

Specielt i starten vil det nok være tilrådeligt at møde op til træning næsten hver gang.

- Det er ikke et krav, men en anbefaling. Både for at få en god start fysisk - men ikke mindst for at få en sikker start teknisk, fremhæver Knud H. Odgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.