Oliver er eneste nordjyde i finale for unge forskere

Den 16-årige efterskoleelevs projekt handler om at begrænse plasticforureningen af verdenshavene

Oliver Juel Andersen - klar til landsfinalen i talentkonkurrencen ”Unge Forskere”. Privatfoto

Oliver Juel Andersen - klar til landsfinalen i talentkonkurrencen ”Unge Forskere”. Privatfoto

Som den eneste elev fra Nordjylland, der er nået så langt, har 16-årige Oliver Juel Andersen fra Himmerlands Ungdomsskole i Haubro kvalificeret sig til finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere.

Oliver Juel Andersen forsker i plastikforurening af verdenshavene og har lavet et projekt ved navn ”Rivercycle”, der skal hjælpe med at stoppe plastik fra floder i at nå ud i havene.

I projektet indgår bl. a. en intelligent blokade, som vil kunne lade skibe og havlivet passere, mens plasticaffaldet bliver opfanget.

- Plastik i verdenshavene er et kæmpe problem. Dyr dør, fiskene spiser det (og dermed spiser vi det også) og verdens kyster bliver bare klammere og klammere.

- Vi skal helt sikkert have gjort noget ved dette, hedder det bl. a. i Oliver Juel Andersen egen præsentation af sit projekt.

I finalen for folkeskoleelever skal Oliver dyste mod 49 andre juniorfinalister fra 0. - 10. klasse.

Derudover har 50 såkaldte ”seniorer” fra ungdomsuddannelserne også kvalificeret sig til ”Unge Forskere”-finalen, som på grund af corona-pandemien afvikles virtuelt i slutningen af april.

Unge Forskere er arrangeret af Danmarks nationale naturfagscenter Astra og har Hans Kongelige Højhed, Prins Joachim, som protektor.

De 100 finalister er fundet blandt i alt 238 indsendte projekter.

Deltagerne har alle, lige som Oliver Juel Andersen, indsendt en selvvalgt problemstilling inden for naturvidenskab. Til finalen bliver elevernes projekter bedømt af en professionel fagjury, der vurderer innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces, og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.