Politiker smittet: Valgmøder aflyses i Vesthimmerland

Borgmester holder sig væk - møder på valgaften kan blive påvirket

Vesthimmerland-borgmester Per Bach Laursen (V) ved endnu ikke, om han også er blevet smittet. Foreløbig holder han sig væk fra alle valgmøder. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Vesthimmerland-borgmester Per Bach Laursen (V) ved endnu ikke, om han også er blevet smittet. Foreløbig holder han sig væk fra alle valgmøder. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

VESTHIMMERLAND:En af spidskandidaterne til kommunalvalget i Vesthimmerlands Kommune er blevet smittet med coronavirus, og nu er der frygt for, at smitten kan have bredt sig til andre partiers spidskandidater.

Det har ført til aflysning af flere valgmøder, og borgmester Per Bach Laursen (V) vil isolere sig, indtil han får svar på, om han også er smittet.

Hvis flere spidskandidater er blevet smittet, kan det få betydning for de møder, partierne holder efter kommunalvalget, når de skal finde frem til, hvem der skal være borgmester.

Liselotte Lynge Jensens valgkamp er midlertidigt indstillet på grund af coronavirus. Foto: Mogens Lynge <i>Mogens Lynge</i>

Liselotte Lynge Jensens valgkamp er midlertidigt indstillet på grund af coronavirus. Foto: Mogens Lynge Mogens Lynge

Tager ingen chancer

- Jeg har det værst med alt det, jeg sætter i stå, siger Liselotte Lynge Jensen, byrådsmedlem og spidskandidat for Dansk Folkeparti i Vesthimmerlands Kommune. Det er hende, som er konstateret smittet.

Først torsdag formiddag fik hun svar på en coronatest - en PCR-test - hun fik taget tirsdag. Og svaret var altså, at hun er corona-ramt.

- Jeg er forkølet - det er det, fortæller hun om symptomerne.

Nu har hun isoleret sig og vil lade sig teste igen, når hun ikke har flere symptomer.

- Jeg tager ingen chancer, understreger hun.

Vaccineret

Liselotte Lynge Jensen ér vaccineret mod corona, men endte alligevel med at blive smittet. Muligvis til et festligt arrangement lørdag aften, hvor flere andre deltagere også blev smittet.

I forvejen var hendes mand coronasmittet - han har isoleret sig.

Smitten er ikke det eneste uheld, der har ramt Liselotte Lynge Jensen. For nylig brækkede hun en arm, da hun faldt under opsætning af valgplakater.

Torsdag orienterede hun byrådet om, at hun er corona-smittet. Flere af de andre spidskandidater, som forleden var til valgmøde sammen med hende, har nu taget deres forholdsregler.

Bustur droppes

Heriblandt borgmester Per Bach Laursen (V):

- Jeg bevæger mig ikke ud i folkemængder, fordi jeg endnu ikke har en negativ test for corona, siger borgmesteren.

Indtil videre har han ingen symptomer, og han bliver PCR-testet fredag.

Et valgmøde var planlagt på en lokal virksomhed torsdag aften, men det er aflyst. Og lørdag skulle en række af partiernes spidskandidater have været på en valgbus-tur til flere mindre byer i kommunen - et "pop-op-valgmøde" - men den tur er også aflyst.

Viser det sig, at nogle af politikerne faktisk ér blevet smittet, kan det få konsekvenser for deres deltagelse på valgaftenen tirsdag. Herunder altså de møder, hvor politikerne skal aftale, hvem der bliver borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

- Det er bare sådan det er, bemærker nuværende borgmester Per Bach Laursen (V).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.