Timelang politijagt: Vanvidsbilist kørte 160 km/t

Torsdag aften var flere patruljer i spil til at stoppe en vanvidsbilist

Arkivfoto.

Arkivfoto.

SEBBERSUND:En politipatrulje brugte mere end en time på at jagte en 50-årig mandlig bilist, som de troede var beruset. En assisterende patrulje fik standset flugtbilisten ved Sebbersund.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jess Falberg.

- Patruljen så ham ved Aalestrup og troede, at han var beruset, så de besluttede sig for at standse ham. Men da de forsøgte det, prøvede han at køre fra dem, fortæller vagtchefen.

Turen gik fra Aalestrup sydpå til Ulbjerg, inden flugten gik nordpå forbi Strandby, Ranum, Løgstør og så tilbage ind i landet, inden flugtbilen blev standset af sømmåtter på Løgstørvej ved Sebbersund. Turen tog omkring en time, hvor politipatruljen var i hælene på den 50-årige mand.

- Han ville bare ikke standse. For at undgå en farlig situation var vi ikke oppe at skubbe til ham med vores bil. Det ville være for farligt, siger Jess Falberg.

Nummerpladen på bilen var ikke indregistreret. Den 50-årige er tidligere kendt for at køre med uregistrerede nummerplader.

Manden har ukendt adresse, men hører hjemme i Vesthimmerland.

Vanvidskørsel

På den timelange politijagt var der ingen farlige situationer for andre kørende. Flugtbilisten overtrådte dog færdselsloven flere gange, mens han havde politiet bag sig.

- Der var blandt andet et sted, hvor han kørte 160 kilometer i timen i en zone, hvor man må køre 60 kilometer i timen, siger vagtchefen.

Og andre steder sneg farten sig op på 190 kilometer i timen, hvor den højest tilladte hastighed var 90 kilometer i timen.

Det betyder, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Samtidig er politiet i gang med at undersøge, hvorfor den 50-årige kørte fra dem. Den første mistanke om kørsel i beruset tilstand er afkræftet, da den 50-årige var ædru.

Til gengæld havde han ikke noget kørekort.

Så det blev til en række sigtelser mod den 50-årige mand - ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse, kørsel uden førerret, flere overtrædelser af gældende hastighedsgrænser samt mangel på indregistrering af bilen, og der venter ham nu et retsligt efterspil.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.