Tre lokale virksomheder skal dele en million til udvikling

Madvogn, indianertelte og et spabad skal gøre det sjovere at være gæster på kro, i messecenter og i udendørs oplevelsescenter

Hvalpsund Færgekro er en af de tre virksomheder i Vesthimmerland, der har fået del i pengene fra omstillingspuljen. Arkivfoto

Hvalpsund Færgekro er en af de tre virksomheder i Vesthimmerland, der har fået del i pengene fra omstillingspuljen. Arkivfoto

Coronaen har været skyld i meget skidt. Men den har også ført en del nytænkning med sig hos virksomheder, der nu får tildelt mere end en million kroner fra Omstillingspuljen.

Mere end 350 virksomheder har i alt fået en håndsrækning fra puljen.

Denne gang er det Messecenter Vesthimmerland og Restaurant Messen, Den selvejende Institution Uhrehøje samt Hvalpsund Færgekro der tilsammen får bevilliget mere end en million kroner til omstilling efter Covid-19.

Foodtruck og overblik

Messecenter Vesthimmerland og Restaurant Messen har fået støtte til et løft af stedets AV-udstyr, hjemmesiden og til en foodtruck, der kan køre mad rundt, så man ikke behøver at stå i kø i restauranten.

- Vi har valgt at investere i digitalt udstyr, der giver os et konstant overblik over hvor mange personer, der opholder sig i vores venue. Udstyret består af kameraer, der blandt andet kan registrere hvor mange personer, der bevæger sig ind og ud af vore indgangsdøre, forklarer Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland.

Tipi til udendørs luksus

Hos Uhrehøje er Bjørn Jakobsen spændt på at gøre brug af de tipier, som de har fået tilsagn om støtte til. De er i størrelse til en familie eller mindre gruppe.

- Tendensen er, at flere og flere søger ud i naturen, og der er et marked for det unikke i oplevelsen af udeliv. Flere lokale samarbejdspartnere ser det som et plus, at vi kan tilbyde denne luksus overnatningsmulighed, fortæller Bjørn Jakobsen.

Spa forlænger sæson

For Hvalpsund Færgekro har støtten fra Omstillingspuljen betydet mulighed for at nå et nyt kundesegment og forlænge sæsonen:

- Ca. 30 procent af vores omsætning kommer fra selskaber og fester, og dem har vi manglet de sidste 6 måneder. Vi ser muligheden for at finde et nyt kundesegment. Vi har et område med fantastisk udsigt over Limfjorden, hvor vi kan lave en terrasse med spabad, sauna, solvogne og loungeområde.

- Vi tror på, at vi kan forlænge vores sæson med gæster, der gerne vil have forkælelse, afslapning i varmt spabad siger Peder Pedersen, kromand på Hvalpsund Færgekro.

Tæt samarbejde

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier. I Vesthimmerland er det Erhverv Væksthimmerland og Destination Himmerland, som sammen har formidlet budskabet og vejledt lokale virksomheder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk