Tre spritbilister fanget: Afsløret af helt andre ulovligheder

Politiet fandt alkometret frem i tre færdselssager - og alle tre gange slog det ud

Arkivfoto: Tommy Kofoed

Arkivfoto: Tommy Kofoed

NORDJYLLAND:Det er ikke kun slingrende kørsel, der kan afsløre en formodet spritbilist.

Det viser døgnrapporten fra Nordjyllands Politi, som nævner tre episoder i denne uge, som uafhængigt af hinanden har ført til sigtelser for spritkørsel. Og i alle tre tilfælde blev bilisterne standset af helt andre årsager.

Tirsdag aften slog systemet til nummerpladegenkendelse ud i en patruljevogn, da den kørte i Kongensgade i Hjørring. Systemet afslørede, at der var forsikringssag på en bil, som derfor blev standset.

Bag rattet sad en 37-årig bilist, og betjentene fik hurtigt mistanke om, at han var påvirket af alkohol. Ja, faktisk sagde han selv, at han havde drukket for meget til at køre bil. Alkometret blev fundet frem og slog ud, så den 37-årige blev anholdt og taget med til blodprøve, som skal vise, om han havde for megen alkohol i blodet.

Tidligere tirsdag var det en varebil på Vaarstvej i Fjellerad, der blev standset. Betjentene havde set, at bilisten ganske vist havde spændt sikkerhedsselen men taget den bag ryggen, hvilket ikke er lovligt. I øvrigt talte han i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Igen blev alkometret fundet frem, og det slog også ud, så nu er den 59-årige bilist sigtet for spritkørsel - og de to andre forhold, som startede det hele.

Den tredje sag fra døgnrapporten opstod tirsdag, da systemet til nummerpladegenkendelse endnu en gang slog ud. Denne gang reagerede det på en bil på Viborgvej i Ranum. Ifølge systemet var nummerpladen afmeldt og skulle slet ikke sidde på den bil, som blev kørt af en 27-årig mand.

Han blev standset, og politiet fik igen mistanke om, at der var tale om spritkørsel. Mistanken blev bestyrket af alkometret, så den 27-årige blev anholdt. I øvrigt havde han heller ikke kørekort, da det er blevet frakendt. Endelig kan han se frem til en hilsen for at køre i en bil uden forsikring og med forkerte nummerplader.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.