Turistforening opløser sig selv

Tiden er løbet fra Farsø-egnens turistforening, erkender afgående bestyrelse

Eneste tilbageværende aktivitet i Farsø-egnens Turistforening er efterhånden at sørge for fyldte brochurehylder - bl. a. i Info-Hytten i Hvalpsund - og det er ikke tilstrækkeligt grundlag for at drive foreningen videre, erkender den afgående bestyrelse med formand Per B. Frederiksen i spidsen.  Arkivfoto

Eneste tilbageværende aktivitet i Farsø-egnens Turistforening er efterhånden at sørge for fyldte brochurehylder - bl. a. i Info-Hytten i Hvalpsund - og det er ikke tilstrækkeligt grundlag for at drive foreningen videre, erkender den afgående bestyrelse med formand Per B. Frederiksen i spidsen. Arkivfoto

Marts måneds virtuelle generalforsamling i Farsø-egnens Turistforening skulle også vise sig at blive den sidste i foreningens historie.

Hele den ”gamle” bestyrelse havde på forhånd bebudet sin afgang, og da ingen andre viste interesse for evt. at drive foreningen videre, blev det på en ekstraordinær generalforsamling enstemmigt besluttet at opløse og nedlukke Farsø-egnens Turistforening/VisitFarsø.

- Det er naturligvis med vemod, vi dermed må nedlukke en forening, som gennem mange år har forsøgt at skabe vækst fra turisterne i postnummer 9640, men beslutningen er på den anden side også udtryk for sund fornuft, erklærer formand i turistforeningen, Per B. Frederiksen.

Allerede forud for generalforsamlingen stod argumenterne for at nedlægge foreningen på det nærmeste i kø:

- Destination Himmerland er kommet godt og effektivt i gang og har oprettet mange partnerskabsaftaler med turistaktører i 9640 Farsø.

- VisitFarsø må som konsekvens heraf - og som følge af covid-19-situationen - forvente et faldende medlemstal og dermed en forringet økonomi.

- VisitFarsø’s eneste aktivitet er p.t. at sørge for fyldte brochurehylder på Info-centret i Rådhuscentret og i Info-Hytten i Hvalpsund samt hjælpe med aflønning af to hverdagsvagter i Hvalpsund.

- Tidligere har VisitVesthimmerland hjulpet med brochurehåndteringen, men den opgave har Destination Himmerland ikke kunnet påtage sig, ligesom et tidligere driftstilskud fra Vesthimmerlands Kommune/VisitVesthimmerland er fjernet.

- Sammenfattende må vi bare konstatere, at tiderne skifter, og det samme gør turismeformidling.

- De gamle turistforeninger fra før kommunesammenlægningen kan ikke længere løfte opgaverne på professionel vis med rette kvalitet og eksponering - og på frivillig basis.

- Den opgave er Destination Himmerland nu skabt til at tage sig af med kommunalpolitisk opbakning og investering fra Vesthimmerland og Mariagerfjord, og med Destination Himmerlands høje aktivitetsniveau og de kompetencer, som destinationen råder over, er vi i den afgående bestyrelse for Farsø-egnens Turistforening også fortrøstningsfulde og overbeviste om, at nye tider og professionelle aktører vil skabe nye og bedre muligheder for turismevækst i 9640, siger Per B. Frederiksen.

Han skynder sig dog i samme åndedrag at understrege, at Destination Himmerlands turist-info-skærm naturligvis fortsat bliver stående i Farsø Rådhuscenter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.