Unge på vej til et nyt folkemøde

Knap 2000 teenagere ventes at fylde Aars centrum i september for at blive klogere på job og uddannelse

De sidste par år er det lykkedes at samle næsten alle Vesthimmerlands unge til det store job- og uddannelsestræf. Arkivfoto: Teis Markfoged

De sidste par år er det lykkedes at samle næsten alle Vesthimmerlands unge til det store job- og uddannelsestræf. Arkivfoto: Teis Markfoged

AARS:For tredje år i træk får Vesthimmerland et folkemøde for unge, der kommer til at fylde det meste af Aars midtby.

Det bliver mere præcist torsdag den 16. september at alle kommunens elever fra 7. til 9. årgang indbydes til at høre og lære om de mange muligheder for uddannelse og karriere som egnen byder på.

- Gennem folkemødet for unge får eleverne mulighed for at tale med virksomhedsejere og se ungdomsuddannelsesinstitutionernes muligheder. Det er vejledning i virkeligheden og en fantastisk mulighed for eleverne, at se disse sammenhænge, siger leder af UNGvesthimmerland Erik Krogh Pedersen.

Masser af workshops

På det første folkemøde i 2017 deltog omkring 1500 elever i cirka 65 workshops. Sidste år var der 2000 deltagere og til september ventes der 1900 elever og omkring 85 workshops på programmet.

Workshopsene er opbygget af erhvervslivet og kommunale aktører. Endvidere er der workshops fra ungdomsuddannelserne i Vesthimmerlands Kommune samt videregående uddannelser fra f.eks. UCN og Aalborg Universitet.

- Vi har allerede en del virksomhedsejere der har tilkendegivet, at de gerne vil være med, men der er altid plads til flere, gør Tom Sørensen op. Han er afdelingsleder hos Center for Kompetence og Afklaring (CKA), der koordinerer workshoppene.

Imponeret over ejere

- Jeg har været heldig at deltage ved de seneste to folkemøder for unge og er ganske imponeret over, at vores virksomhedsejere i Vesthimmerlands Kommune er med til at bakke op om de unges afklaring af kommende ungdomsuddannelse og efterfølgende jobmuligheder, siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Brian Christensen.

- Jeg er sikker på, at sådan en dag også er med til, at de unge i deres voksenliv har lyst til at arbejde og bosætte sig i Vesthimmerland, lyder det videre fra udvalgsformanden.

- Det er fantastiske synergier, både de unge, som er de vigtigste, men også vores samlede kommune får ud af folkemødet for unge. Jeg glæder mig meget til igen at være en del af dagen, vi trænger vist alle til at være en del af større fællesskaber efter denne lange coronaperiode, fortsætter Morten Lund, direktør for Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden