Virtuel rundvisning på efterskole

Ranum Efterskole College går nye veje for at præsentere skolen for nye elever

En ansat fra XplorXR justerer XR scanningen af efterskolen i Ranum. Privatfoto

En ansat fra XplorXR justerer XR scanningen af efterskolen i Ranum. Privatfoto

RANUM:Corona-restriktionerne betyder, at Efterskolernes Aften er aflyst over hele landet. Og hvad gør man så?

Det har de fundet en løsning på på Ranum Efterskole College, hvor man har valgt en helt ny teknologi til at vise interesserede elever og forældre rundt på skolen, selvom den er lukket.

I samarbejde med firmaet Viborg firmaet, XploR XR, har efterskolen fået lavet en 3D scanning af hele skolen med XR teknologi.

XR står for Extended Reality og teknologien gør det muligt for interesserede at bevæge sig rundt og opleve skolens mange spændende faglokaler bl.a. koralrevet i det nye Marine Science laboratorium, næsten som om de var på skolen i virkeligheden.

Den virtuelle rundvisning suppleres med en live fortælling af en elev eller lærer, og det er muligt at chatte med rundviseren undervejs.

Rundvisningen viser bl.a. hvordan eleverne bor og de mange aktivitetsmuligheder de har i profilfag og fritiden. Livechatten og 3D teknologien betyder at rundvisningen bliver mere personlig end en video, og næsten som selv at være på besøg.

- Den nye virtuelle rundvisning betyder at elever fra hele verden kan få en rundvisning inden de starter på efterskolens internationale linje, hvilket længe har været et stort ønske, fortæller forstander Olav Storm Johannsen i en pressemeddelelse.

Efterskolen i Ranum, som er landets 3. største, har længe været på udkik efter en samarbejdspartner til undervisning i virtuel Reality, XR og robot teknologi. Og planlægger i samarbejde med XploR XR at lave en international sommer camp og en linje for unge, som har interesse i disse teknologier fra skoleåret 2022.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.