E-handel

Vi elsker at handle på nettet

E-handel har haft kraftig fremgang i 2012

VI er begyndt at  bruge tablets som iPads, når vi handler på nettet.

VI er begyndt at bruge tablets som iPads, når vi handler på nettet.

E-handlen har oplevet en kraftig fremgang i 2012, hvor danskerne købte for 55 milliarder kroner på nettet.

- 8 ud af 10 danskerne er tilfredse med såvel netbutikker som levering, fortæller Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, der står bag Dansk e-handelsanalyse.

FDIH har beregnet, at danskerne foretog 89,7 millioner handler på nettet i 2012. Det danske forbrug online var i alt på 54,7 mia. kroner, hvilket var en stigning på godt 19 procent i forhold til 2011.

Danskernes lyst til at shoppe på udenlandske sites er steget endnu mere, så af de 55 milliarder kroner går 12,5 milliarder kroner til udlandet - en stigning på knap 39 procent.

De traditionelle computere er fortsat altdominerende, når danskerne skal handle på nettet. 9 ud af 10 danskere bruger dem, når de e-handler. Men en ny trend er på vej. Tre procent af handlerne foretages via tablets som for eksempel iPads, og to procent via mobiltelefon.

- Tablets vinder stadig større indpas, så de bruges oftere end mobiltelefoner til e-handel, til trods for, at der er tre gange så mange mobiltelefoner som tablets blandt brugerne, siger Annette Falberg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst