Vi får dyrere varme

Fra februar skal en gennemsnitlig husstand betale 1000 kroner mere om året - også den billige fjernvarme i Aalborg rammes

Også den billige fjernvarme i Aalborg, der produceres af overskudsvarme fra Portland, rammes af den nye afgift. Arkivfoto

Også den billige fjernvarme i Aalborg, der produceres af overskudsvarme fra Portland, rammes af den nye afgift. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Det bliver dyrere at holde varmen derhjemme. Tirsdag vedtog Folketinget en lov, der forhøjer afgifterne på naturgas, kul, olie og affald, der bruges til opvarmning.

Forhøjelsen betyder, at varmeregningen for en gennemsnitlig husstand stiger med omkring 1000 kroner om året ifølge Dansk Fjernvarme og HMN Naturgas. Beløbet bliver nogenlunde det samme, uanset om man har fjernvarme eller individuel opvarmning.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

I første omgang slipper de forbrugere, der får deres varme fra biobrændsler som halm og flis, for de nye afgifter. Men til 1. januar næste år kommer der sandsynligvis også afgifter på biobrændsel, og så stiger priserne også her.

Erstatter tab

Afgiftsforhøjelsen skal dække det tab, som staten får bl.a. på grund af den store vækst i elproduktion fra solceller. Senere skal afgifterne afløses af en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift, som skal sikre staten indtægter, når varmeproduktionen på sigt omlægges fra fossile brændsler til biomasse og vedvarende energi.

Også afgift på varme, som stammer fra industrielle processer, forhøjes. Det får betydning i Aalborg, hvor cementfabrikken Aalborg Portland leverer over en fjerdedel af byens fjernvarme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.