- Vi kunne kæle med ”ulven”

Indehaver af Nordjysk Dyreredning & Transport forsøger at finde ejer af hvid schäfer-tæve

Schäferen faldt til ro, da den først erkendte, at den var fanget i buret. Foto: Sysser Nørholm, Nordjysk Dyreredning og Transport

Schäferen faldt til ro, da den først erkendte, at den var fanget i buret. Foto: Sysser Nørholm, Nordjysk Dyreredning og Transport

PANDRUP:Den var i første omgang en smule vild, men da først Sysser Nørholm fra Nordjysk Dyreredning & Transport havde snakket lidt med den otte-årige hvide schäfertæve, så faldt den til ro.

Der er tale om den hvide omstrejfende schäferhund, som hun og en veninde fangede godt midnat natten til torsdag i en fælde på Kvorupvej ved Pandrup.
- Vi kunne faktisk godt kæle lidt for den, da den var faldet til ro, fortæller Sysser Nørholm, der ikke har sovet mange minutter natten til torsdag.
Hun måtte nemlig kontakte hele fire dyrlæger, før der var en, der ville komme og bedøve hunden, der nu befinder sig på Aalborg Dyrehospital på Frederikstadvej i Aalborg.
Sysser Nørholm var første gang i kontakt med opgaven at indfange hunden helt tilbage i april i år, hvor den var set strejfe omkring ved vandskistadion nordvest for Lindholm. Dengang fandt hun ikke frem til hunden.

Set adskillige gange

Siden har den hvide schäfer - af nogle sammenlignet med en ulv - været set adskillige gange, men hver gang er den sluppet fra sine forfølgere.

- Hun var chippet, så vi har forsøgt at finde frem til ejeren. Det er ikke lykkedes endnu. Ifølge chippen i hunden er det et ægtepar i Randers, der ejer hunden, men de er gået fra hinanden, og jeg har kun kunnet finde frem til kvinden, og hun henviser til eks-manden som ejer, forklarer Sysser Nørholm.
Så hundens skæbne er endnu uvis. Og så længe Sysser Nørholm ikke har fået fat i ejerne, kan hun ikke sige noget om i hvor lang tid hunden har strejfet omkring.
Helt tilbage i februar 2011 stod flere personer frem i Nordjyske Medier og fortalte, at de havde set en ulv i blandt andet Tranum Klitplantage.

Identisk med ”ulv”

Om den hvide schäfer, der nu er indfanget, er identisk med ulven i Tranum Klitplantage tør Sysser Nørholm ikke sige.

- Jeg skal have fat i ejeren og have at vide, hvornår hans schäfer stak af. Og det er også formelt ham, der skal tage stilling til hundens skæbne, konstaterer Sysser Nørholm.
Hun håber ikke, at der bliver tale om aflivning af tæven, der ifølge chippen er otte år gammel.
- Den har kæmpet en brav kamp og er særdeles afmagret, selv om det ikke umiddelbart kan ses for pelsen, siger hun.
Hunden blev indfanget i en fælde sat sammen at to fælder for at den kunne blive stor nok. Lokkemaden var hundemad og kødben.
- Og denne gang havde jeg bundet kødbenene fast i buret, så hun ikke kunne stikke af med dem, som første gang vi var tæt på at fange hende for et par dage siden, siger Sysser Nørholm.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.