Video: Nu skal Costa Concordia fjernes

Det er et kæmpe projekt at rejse det kæntrede luksusskib

Foto fra Ritzau-tv

Foto fra Ritzau-tv

ITALIEN:Costa Concordia ligger der bare som et ekstremt dårligt minde for italienerne, og der har det faktisk ligget siden den infamøse nat i januar 2012.

32 mennesker omkom i forliset, og skibets kaptajn er som ene mand sigtet for manddrab, for at forlade sit skib og for at være skyld i ulykken. Der kan gå måneder med retssagen, og det tidligere luksusskib ligger der bare og gør ondt i øjnene, mens det bliver mere og mere medtaget. Rusten er ved at æde Costa Concordia indefra, og skibet er ved at blive mast under sin egen vægt.

Men nu skal det fjernes. En storstilet bjergningsaktion er ved at blive kørt i stilling, hvor skibet skal rejses op og sejles ind på land, hvor det så skal hugges op. Og bjergningseksperterne forklarer, at man kun får et forsøg med skibet. Hvis man ikke kan rejse det op i første forsøg, så er der stor risiko for, at det tipper over og aldrig kommer op.

400 arbejdere og ingeniører arbejder mod tiden, mens de gør sig klar til den bjergningsaktion, der faktisk har været planlagt op til flere gange allerede i år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden